Een aandeel Ajax is bepaald geen kampioen

Een aandeel Ajax is bepaald geen kampioen op de beurs. Integendeel zelfs. Wat betreft de aandelen van Ajax kan gerust gesproken worden van een rampzalig jaar.  Beleggers zien met lede ogen aan dat het aandeel ruim 16 procent minder waard geworden is ten opzichte van een jaar eerder. Ajax werd gisteravond landskampioen, na een eclatante zege op SC Heerenveen : 5-0.

Een aandeel Ajax is bepaald geen kampioen; aandeel fors minder waard

Kocht je een jaar geleden een dag na de titel een aandeel Ajax, dan moest je daar 15.30 euro voor neerleggen. Kocht je vanochtend een aandeel Ajax, dan betaalde je slechts 12,80 euro. Dat betekent ene daling in waarde van 16.3 procent.  En dat terwijl de waarde van de AEX-index in dezelfde periode slechts 1,8 procent minder waard werd. Opvallend; de nieuwe club van Erik ten Hag, kampioenenmaker bij Ajax,  Manchester United deed het al even slecht op de beurs. Het aandeel van deze Engelse club zakte dit jaar namelijk 15,3 procent in waarde. Ajax is overigens de enige voetbalclub in ons land met een notering op de beurs.

Aandeel zakte onder een waarde van 13 euro

Het aandeel Ajax was in september 2021 het meeste waard. Dit was kort na de 2-0 zege in de Champions League tegen Besiktas. Daarna gleed de koers weg en na de 2-2 en de 0-1 tegen Benfica zakte het aandeel zelfs onder een waarde van 13 euro. Daarna krabbelde het aandeel ietsje wel weer ietsje op.

Geen zeggenschap over het te voeren beleid

Heb je een aandeel Ajax, dan heb je overigens weinig te zeggen over het te voeren beleid binnen de club. Het merendeel van de aandelen is namelijk in het bezit van Vereniging AFC Ajax. Om het dividend hoef je het ook al niet te doen. De laatste keer dat er winst uitgekeerd werd, was in 2019. Je kreeg toen 0,25 euro per aandeel uitgekeerd. Wil jij ook in aandelen en wil je gaan beleggen? Weet dan dat je altijd te maken krijgt met brokers. Omdat die verschillende tarieven hanteren , is het verstandig de brokers altijd eerst goed met elkaar te vergelijken. En dat kun je prima hier op AllesOverAandelen.com doen.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

 

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie