Goldman Sachs neemt belang in ruziënd PostNL

Goldman Sachs neemt belang in PostNL
Goldman Sachs neemt belang in PostNL.

Goldman Sachs neemt belang in ruziënd PostNL. Dat werd bekend door een melding in het kader van de Wet op Financieel Toezicht. Goldman Sachs neemt belang in ruziënd PostNL van precies 3,04 procent. Het stemrecht is ook 3,04 procent. Het belang wordt grotendeels middellijk reëel gehouden en dat voor een klein deel potenties.

Goldman Sachs neemt belang in ruziënd PostNL, belang en stemrecht vastgesteld op 3,04 procent.

Het is een goed jaar voor PostNL en dat jaar zal straks in stijl – heel erg druk dus- afgesloten zal worden. Vanwege corona zal de drukte rondom de feestdagen enorm zijn. Groter in elk geval als ooit tevoren. En dat terwijl PostNL en de pakketbezorgers op voet van oorlog met elkaar leven. Hoewel het dus crescendo gaat met PostNL, heeft het bedrijf opnieuw besloten de tarieven van de bezorgondernemers te verlagen. Ondertussen roepen de bezorgers van broodroof en vinden zij dit het schoolvoorbeeld van een oneerlijke situatie.

In totaal zijn 4500 pakketbezorgers actief

Drie jaar geleden nog, kregen bezorgers 1,50 euro per stop. Nu is daar nog 1 euro van over. Vanwege de doorgevoerde verlaging is PostNL al voor de rechter gedaagd door de Belangenvereniging voor Pakketdistributie. De zaak dient in januari 2021.  Goed te weten is dat PostNL een beroep doet op 4500 pakketbezorgers. Een vierde deel is in dienst van PostNL en 5 procent werkt als zzp’er. De overige 70 procent zijn de bezorgondernemers.

PostNL wil niets weten van broodroof

PostNL wil niets weten van broodroof en stelt dat het aantal pakjes dat dagelijks bezorgd moet worden toegenomen is. Daardoor is ook de omzet per uur verhoogd met zeker 10 procent, zo stelt PostNL dat zo dus stelt dat de bezorgers er juist op vooruit gaan. Meer stops betekent ook meer werk. Er zijn routes met wel 200 stops per dag. En dan moet de kerstdrukte nog beginnen. In dat geval zeggen de bezorgers meer tijd nodig te hebben en worden zo weer extra kosten gemaakt. Talloze gesprekken leverden helemaal niets op. En bang als de bezorgers zijn voor maatregelen die PostNL kan nemen, wachten zij de rechtszaak af.

Ook aandelen PostNL kopen? Check dan hier alvast de brokers.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie