Tesla eindelijk opgenomen in de S&P 500

Tesla naar S&P 500
Tesla naar de S&P 500

Tesla eindelijk opgenomen in de S&P  500. Daar zal CEO Elon Musk ongetwijfeld een glaasje op gedronken hebben. Een aantal maanden geleden werd door hem en eigenlijk door iedereen  al verwacht dat Tesla opgenomen zou worden in de S&P 500. Bijzonder genoeg werd toen echter gekozen voor Etsy. Wie plaats moet maken voor Tesla is nog niet bekend.

Tesla eindelijk opgenomen in de S&P 500; aandelen schieten meteen omhoog

Tesla krijgt per 21 december een plek in de hoofdgraadneter. Nu al schoten na de bekendmaking de aandelen omhoog, tot 13 procent liefst. Opnieuw hing de toelating van Tesla in de lucht maar ook nu was er grote twijfel bij Tesla zelf gezien de ervaring van maanden geleden. Toen stonden de champagneflessen al klaar bij wijze van spreken. De opluchting was dan ook groot dat het nu dan wel zover is.

Eerste tranche mogelijk al op 14 december

Overigens heeft de toetreding va Tesla nogal wat voeten in aarde. Vanwege de omvang van Tesla overweegt S&P om het aandeel in twee stappen aan de hoofdgraadmeter toe te voegen. De eerste tranche zou dan al 14 december toegevoegd worden.

Tesla was lang niet winstgevend

Al met al heeft het erg lang geduurd voor Tesla is waar het wil zijn. En dat terwijl het toch voldoende waarde had. Om toegelaten te worden op de S&P 500 moet sprake zijn van een minimale waarde van 6,1 miljard. Omdat Tesla aanvankelijk echter niet winstgevend was, was de S&P 500 een utopie. In dat geval moet namelijk vier kwartalen winst gemaakt zijn en ook in de meest recente maanden. Dit was lang niet het geval bij Tesla. Nu echter wel en omdat de waarde van minimaal 6,1 miljard dollar geen probleem is voor Tesla staan alle lichten nu wel op groeien. Door de opname in de S&P 500 komt Tesla nu ook in de portefeuille van veel index-trackers en fondsen terecht. En dat kan eigenlijk alleen maar een positieve invloed hebben op de koers van het aandeel.

Wil je ook aandelen Tesla kopen? Check hier dan alvast de brokers.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie