Hoop op vaccin bezorgt AEX forse winst

ABN start week met mooie winst
ABN Amro start koersweek met forse winst

Hoop op vaccin bezorgt AEX forse winst. Die conclusie kon getrokken worden tien de kruitdampen van de eerste dag van de nieuwe week op de AEX  waren opgetrokken. De Amsterdamse beurs sloot af op 560,99 punten en win daardoor 1,7 procent. Oorzaak; een mogelijke doorbraak in de jacht op een vaccin tegen het coronavirus.

Hoop op vaccin bezorgt AEX forse winst; mooie groene cijfers voor de banken

In Amerika namelijk, heeft president Trump zijn fiat gegeven voor het bloedplasma USP voor noodgebruik. De verwachtingen rondom dit middel zijn hoog en het zou dus zomaar een doorbraak op kunnen leveren, afhankelijk van de resultaten die geboekt worden. Eerder nog had Trump zich negatief uitgelaten over dit middel overigens. Onder druk van de omstandigheden echter, besloot hij vandaag het zo te doen.

Galapagos blijft maar waarde inleveren

Het betelende mooie plussen voor ABN Amro (4,1 procent), ING (plus 3,7 procent) en ook Shell (3,8 procent). Prosus sloot ook al goed af met een waardevermeerdering van het aandeel van 2,5 procent. ASML won 1,6 procent en ASMI 0,9 procent. Galapagos ging verder met het lijden van verlies. Nadat vorige week al 26 procent van de waarde van het aandeel ingeleverd werd, ging het nu 2,4 procent naar beneden.

Ook in aandelen? Check hier de brokers.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie