Miljoenen minder winst voor Just Eat Takeaway

minder winst Just Eat Takeaway
minder winst Just Eat Takeaway

Miljoenen minder winst voor Just Eat Takeaway. Dat maakte het bedrijf vandaag zelf bekend. De miljoenen  euro’s  die  de maaltijdbezorger dus uiteindelijk bijschreef, betreft specifiek de jaren 2018 en 2019.

Miljoenen minder winst Just Eat Takeaway, pro forma resultaten kloppen niet

Mede door de overname van Just Eat, rapporteerde het bedrijf voor de jaren 2018 en 2019 zogenaamde pro forma resultaten. Nu blijkt echter dat niet alle posten daarin zijn meegenomen. Zo ontbreekt bijvoorbeeld de afschrijving op de activiteiten in Australië. Dat betekent dat over de jaren dus ook de winstcijfers verkeerd zijn weergegeven. Het betekende echter vooral veel minder geld dat bijgeschreven kon worden voor Just Eat Takeaway.

Cijfers eerste half jaar 2020 blijven gehandhaafd

Nu blijkt dat de winst over het jaar 2018 liefst 73 miljoen euro lager ligt, Verder werd duidelijk dat in de eerste helft van 2o19 Just Eat Takeaway een verlies maakte van 41 miljoen euro en dus niet de genoemde 27 miljoen euro.  Het jaarverlies van de maaltijdbezorger over 2019 kwam nu op 302 miljoen euro, waar eerder een bedrag van 96 miljoen euro  genoemd werd. En dat maak nogal wat verschil. Just Eat Takeaway handhaafde overigens de cijfers over het eerste half jaar van 2020.

Ook in aandelen? Dan kom je in aanraking met de brokers. Je kunt ze hier alvast met elkaar vergelijken.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie