IMCD neemt Signet over, he begin van een bewogen week

IMCD in positieve flow
IMCD in positieve flow

Het was me het weekje wel voor het Rotterdamse IMCD. Het bedrijf is een toonaangevende en wereldwijde speler in de verkoop van distributie van met name specifieke chemische producten en ook voedingsingrediënten. De aandelen van IMCD stegen deze week in totaal 14 procent aan waarde. En dat was niet zomaar. IMCD neemt Signet over, een Indiaas bedrijf, En over de overname is eigenlijk iedereen positief.

IMCD neemt Signet over, kenners zeer positief over de toekomst

Sinds de bekendmaking dat de overname op de rol staat, steeg het aandeel IMCD behoorlijk in waarde. Kenners zien het overnemen van het bedrijf als zeer positief. Het bedrijf heeft groeipotentie en is winstgevend. Bovendien kan IMCD de focus nu verleggen richting Afrika en het Midden Oosten. Om de overname mogelijk te maken gaf IMCD deze week extra aandelen uit. Die uitgifte leverde rond de 300 miljoen euro op. Iets eerder had  IMCD het Finse Kokko-Fiber overgenomen. Dit bijzondere Finse bedrijf slaagt er in een omzet te scoren van 9 miljoen euro op jaarbasis met slechts vijf medewerkers.

Het was me het weekje wel  voor IMCD

De overnames leidden een drukke week in. Er was de aandelenuitgifte,  de behoorlijke koersstijging van het aandeel en het was de veranderende rol die de bedrijven Ameriprise Financial and Capital Research & Management nu innemen. Ameriprise Financial heeft nu namelijk een groter belang genomen in IMCD. Was dat in juni van dit jaar nog 4,36 procent nu is dat verhoogd naar 5,72 procent. Capital Research & Management verhoogde het stemrecht. Dit lag in juni op 5,24 procent. Nu is dat 10,08 procent.

 

Ook in aandelen? Check dan hier alvast de brokers.

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Unieke actie: Nu tot 20 aandelen cadeau!
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen maar ook om te sparen met hoge spaarrente. Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie