Krijgt vertrek ’tovenaar’ Abrahams ABN Amro aan het wankelen?

CFO Abrahams weg bij ABN Amro
CFO Abrahams weg bij ABN Amro

Krijgt vertrek ’tovenaar’ Abrahams ABN Amro aan het wankelen? Dat is de grote  vraag nu bekend is geworden dat CFO Clifford Abrahams de bank gaat verlaten. En ondertussen gaat ook het verhaal dat CTO Christian Bornfeld een ander pad gaat bewandelen. Analisten noemen het een slechte ontwikkeling voor de bank. ‘Het was cruciaal dat het managementteam zou blijven om zo stabiliteit te creëren. Die stabiliteit is nu weg. Dit is een nare verrassing’, lieten analisten van KBC Securities weten.

Krijgt vertrek ’tovenaar’ Abrahams ABN Amro aan het wankelen en vertrekt ook CTO Christian Bornfeld

CEO Robert Swaak van ABN Amro sprake van een ‘groot verlies voor de bank’. ‘Maar ik kan me alles voorstellen bij de stap die Clifford gaat zetten. Hij gaat weer dichter bij zijn gezin werken in Engeland. De kans die hij kreeg kon hij simpelweg net laten lopen.’

Abrahams werkte eerder bij Morgan Stanley en Delta Lloyd

Abrahams verlaat de bank per 28 februari volgend jaar. Hij gaat aan de slag bij Virgin Monkey, aan de andere kant van het Kanaal. Abrahams werd in 2017 aangesteld bij ABN Amro tegen een gage van 605.000 euro bruto per jaar. Dat geld was de ’tovenaar’ ook waard. In een relatief korte periode wist hij een onuitwisbare indruk te maken binnen ABN Amro, dat intussen op zoek is naar een vervanger. Voor Abrahams bij ABN Amro binnen stapte, was hij actief voor onder andere Morgan Stanley en Delta Lloyd.

‘Deze kans kan ik niet laten lopen’

Omdat Abrahams in februari vertrekt en de opvolger per 1 maart zal moeten beginnen kan de nieuwe sterke man geen invloed uitoefenen op de strategie voor de komende periode. Ondertussen sprak Abrahams uiteraard de te verwachten positieve  woorden over zijn huidige werkgever. Er werken hier al heel erg veel professionals en ik heb het uitstekend naar mijn zin. Deze kans om dichter bij huis te gaan werken kon ik niet laten lopen.’

En weer loopt talent de deur uit

Nu ook Abrahams de bank al weer verlaat rijst de vraag waarom de bank er maar niet in slaagt om talent binnenboord te houden. En zo lang dat niet lukt, zal er van enige stabiliteit ook geen sprake zijn.

Wil je aandelen ABN Amro kopen? Check dan hier alvast de brokers.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie