Koersval aandelen Shell nopen tot stevige bezuinigingen

koersval aandelen Shell

Shell: koersval noopt tot ingrijpende maatregelen

De koersval van de aandelen Shell nopen het  bedrijf tot het nemen van ingrijpende maatregelen. Desondanks laat Shell weten dat er nog ruim voldoende liquide middelen zijn en ‘dat Shell wel eens vaker voor hete vuren heeft gestaan’.  Neemt echter niet weg dat de maatregelen die ondertussen genomen worden er bepaald niet om liegen.

Koersval aandelen Shell niet alleen veroorzaakt door coronavirus

Zo gaat Shell fors snijden in de uitgaven en is het op zoek naar zo’n 9 miljard dollar vrije kasstroom. In het aandelen inkoopprogramma is geen nieuwe tranche opgenomen, zodra deze tranche is afgerond uiteraard. Het zit Shell even echt tegen. Het coronavirus is slechts een oorzaak van de koersval van de aandelen, de strijd die woedt tussen Rusland en Saoedi Arabie is een andere oorzaak. Daardoor is een unieke situatie ontstaan; de vraag naar olie is gedaald en het aanbod vanwege de strijd tussen de twee genoemde landen juist gestegen.

‘Wel eens voor hetere vuren gestaan’

Maar: in een persbericht stelt Shell dat het allemaal wel meevalt – vrij vertaald- en dat het bedrijf wel eens voor hetere vuren heeft gestaan. Neemt echter niet weg dat er in hetzelfde bericht staat dat er voor tenminste 10 miljard dollar aan bezittingen verkocht gaat worden. Over liquide middelen beschikt Shell echter nog voldoende, zo staat in hetzelfde persbericht. Er is nog 20 miljard dollar cash en er liggen nog voor 10 miljard kredietfaciliteiten te wachten.

Zelf aandelen kopen en de brokers met elkaar vergelijken? Dat kan:

Broker / AanbiederOmschrijvingActie 
Meer info >

Flatex
Nieuw in Nederland: Flatex: beleggen zonder transactiekosten! Zeer populair in Duitsland en nu ook in Nederland mogelijk voor het beleggen in aandelen en meer.Open nu een rekening en start met beleggen zonder transactiekosten!
Open gratis een rekening + geen transactiekosten

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Binck Zelf Beleggen
Zelf beleggen
Binck is één van meest populaire en gebruiksvriendelijke aandelen brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Vraag het informatiepakket aan: nu met Gratis € 500,- transactietegoed!
Vraag gratis en vrijblijvend informatiepakket aan: nu met Gratis € 500,- transactietegoed!

Kosten informatiepakket: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Nu Gratis rekening openen >
Open gratis rekening! >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct startenTop aandelen broker


Meer info >
Laten Beleggen door Brand New Day
Brand New Day: laat je geld eenvoudig beleggen in aandelen en obligaties met belastingvoordeel! Kies eenmalig je gewenste rendement en risico en laat de specialisten het werk doen. Zeer lage kosten en geen ervaring nodig.Open nu gratis een beleggersrekening
Open gratis een rekening

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren"
Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren"

Kosten informatiepakket: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Meer info >
Binck Forward
Laten beleggen
Starten met je geld laten beleggen? Dat kan vanaf elk bedrag met Binck Forward. Het is mogelijk om heel doelgericht te beleggen tegen de laagst mogelijke kosten.
Open eenvoudig een rekening: Nu tot € 400,- startgeld cadeau!
Open Gratis een rekening: Nu tot € 400,- startgeld cadeau!
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Open een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct startenExporo: Beleggen in Vastgoed Aandelen
De Duitse marktleider Exporo maakt het nu ook in Nederland voor particuliere beleggers mogelijk om al vanaf € 1000,- vastgoed aandelen te kopen én te verkopen. Hierdoor kan je flexibel beleggen met vastgoed aandelen en mogelijk profiteren van een interessant rendement op de huuropbrengsten en waardevermeerdering van vastgoed. Vraag gratis informatie aan of start direct >
Start nu en ontvang € 100,- bonus bij een storting van € 1000,- of hoger >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Speak Your Mind

*