Koersval aandelen Shell nopen tot stevige bezuinigingen

koersval aandelen Shell
Shell: koersval noopt tot ingrijpende maatregelen

De koersval van de aandelen Shell nopen het  bedrijf tot het nemen van ingrijpende maatregelen. Desondanks laat Shell weten dat er nog ruim voldoende liquide middelen zijn en ‘dat Shell wel eens vaker voor hete vuren heeft gestaan’.  Neemt echter niet weg dat de maatregelen die ondertussen genomen worden er bepaald niet om liegen.

Koersval aandelen Shell niet alleen veroorzaakt door coronavirus

Zo gaat Shell fors snijden in de uitgaven en is het op zoek naar zo’n 9 miljard dollar vrije kasstroom. In het aandelen inkoopprogramma is geen nieuwe tranche opgenomen, zodra deze tranche is afgerond uiteraard. Het zit Shell even echt tegen. Het coronavirus is slechts een oorzaak van de koersval van de aandelen, de strijd die woedt tussen Rusland en Saoedi Arabie is een andere oorzaak. Daardoor is een unieke situatie ontstaan; de vraag naar olie is gedaald en het aanbod vanwege de strijd tussen de twee genoemde landen juist gestegen.

‘Wel eens voor hetere vuren gestaan’

Maar: in een persbericht stelt Shell dat het allemaal wel meevalt – vrij vertaald- en dat het bedrijf wel eens voor hetere vuren heeft gestaan. Neemt echter niet weg dat er in hetzelfde bericht staat dat er voor tenminste 10 miljard dollar aan bezittingen verkocht gaat worden. Over liquide middelen beschikt Shell echter nog voldoende, zo staat in hetzelfde persbericht. Er is nog 20 miljard dollar cash en er liggen nog voor 10 miljard kredietfaciliteiten te wachten.

Zelf aandelen kopen en de brokers met elkaar vergelijken? Dat kan:

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie