Moeten beleggers blij zijn met president Biden?

Moeten beleggers blij zijn met president Biden?
Moeten beleggers blij zijn met president Biden?

Moeten beleggers blij zijn met president Biden? Dat is de grote vraag nu het er op lijkt dat Joe Biden de nieuwe president van de Verenigde Staten is. Als de stemmen eerlijk en goed geteld zijn, zal hij aanstonds de plek van Donald Trump innemen. Dat had wat betreft de beleggers beslist niet gehoeven, zo toonde onderzoek aan.

Moeten beleggers blij zijn met president Biden of was nog een termijn Trump beter geweest?

Uit verschillende onderzoeken bleek dat de beleggers prima nog een termijn met Trump door hadden gewild. Uit een steekproef onder 1500 beleggers was ruim de helft (55 procent) voor nog een termijn Trump. Een dergelijk onderzoek van Forbes was nog duidelijker en liet zien dat 65 procent van de beleggers voor Trump zou stemmen. Dat heeft ongetwijfeld iets te maken met het adagium dat Republikeinen beter zijn voor de financiële markten. Een veronderstelling trouwens die op geen enkele wijze onderbouwd kan worden. Trump deed wel degelijk goede dingen in zijn ambtstermijn. De S&P 500 bijvoorbeeld steeg onder zijn bewind met 11,6 procent. Daarmee presteerde  hij beter dan Ronald Reagan en George Bush, maar minder dan Obama en Bill Clinton.

Biden wil de Amerikaanse economie een impuls geven

Overigens had Trump nog niets weggegeven van zijn plannen met de economie. Beleggers denken dat het wat dat betreft op dezelfde voet voort zou kabbelen met aandacht voor belastingverlaging en zeker ook voor handelssancties. Maar dat was en het gaat om het heden. En het heden is aan Joe Biden. Moeten beleggers blij zijn met president Biden?  Wat we weten is dat hij in elk geval plannen heeft om voor 3.000 miljard dollar steun aan het onderwijs, de infrastructuur, de gezondheidszorg en een schone energie wil gaan besteden. Bovendien wil Biden 2200 miljard dollar besteden aan coronahulp om de economische gevolgen van Covid-19 te verzachten.

Belasting gaat wel van 21 naar 28 procent

Die steunmaatregelen aan de Amerikaanse economie maken dat de beleggers ook kunnen leven met de nieuwe president. De biljoenen die hij van plan is te gaan investeren aan de economische groei, maken dat de Amerikaanse bedrijven er flink op vooruit gaan. En dat is op zich goed nieuws voor beleggers. Wel zal er meer belasting betaald moeten worden onder president Biden, die plannen heeft de belasting te verhogen van 21 naar 28 procent.

Misschien is het nu wel het moment om ook  in aandelen te gaan. Hier zie je in elk geval de brokers.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie