Shell nog steeds meest verhandelde aandeel

Klanten DeGiro handelen vaak in Shell aandelen
Klanten DeGiro handelen vaak in Shell

Vaak leren nieuwsbrieven je niet zo heel erg veel. Dat geldt niet voor die van DeGiro, die steeds weer met interessante materiaal op de proppen kom. Zo leren we onder meer dat Shell, ondanks alles, dit jaar elke maand opnieuw het meest verhandelde aandeel was onder de Nederlandse klanten van DeGiro.

DeGiro klanten en de speciale band met Shell

Maar eerst iets anders. Uit de nieuwsbrief van DeGiro wordt duidelijk dat we een van de zwartste weken van het jaar al achter de rug hebben. Want DeGiro wijst ons er fijntjes op dat zowel de Amerikaanse als de Europese beurzen sinds maart van dit jaar niet zoveel verloren als in de maand oktober, en dan speciaal de laatste week van oktober. In die week viel ook het grotste aantal Covid-19 gevallen op één dag te noteren. Die rampspoed hebben we dus gelukkig achter ons gelaten en we zijn er nog steeds. De maand oktober was niet de maand van de S&P 500, waarvan de aandelen 2,77 procent aan waarde inleverden in de oktobermaand, De Euro STOXX 50 sloot de maand oktober af met meer verlies, 7,37 procent om precies te zijn.

Shell krabbelede op in oktober

Dat Shell onder de Nederlandse klanten tot nu dit jaar elke maand het meest verhandelde aandeel is, is bijzonder. De berichten rondom Shell waren in het derde kwartaal overigens weer hoopgevend. De winst die gemaakt werd lag hoger dan was voorspeld door de kenners. Meteen beloofde Shell 4 procent dividend verhoging. En dat terwijl in april van dit jaar het dividend teruggeschroefd was om zo voldoende geld te houden. Dit was noodzakelijk vanwege de in die maand gigantisch kelderende olieprijzen. Door de nieuwsbrief beseffen we ons bovendien dat  het  sinds de Tweede Wereldoorlog niet eerder gebeurd was dat Shell een dividend maatregel moest nemen.

Van de nieuwkomers scoorde Genomic Vision uitstekend

Dan over de dividendverhoging waarover Shell spreekt. Dat klinkt prachtig en dat is het gebaar ook, maar zelfs na de verhoging met 4 procent ligt de waarde van het aandeel nog steeds maar op een derde van de waarde van de uitbetalingen die in 2019 gedaan werden. Om ook positief af te sluiten, Shell sloot zoals wellicht bekend de oktobermaand af met een plus van 0.93 procent. 2020 is ook het jaar van de nieuwelingen op de beurs, denk maar eens aan spelontwikkelaar Evolution Gaming, Genomic Vision en SAP.  Onder de DeGiro klanten werd het aandeel Genomic Vision het meest verhandeld. Dit bedrijf was ook de grootste stijger van oktober met liefst 278,21 procent.  SAP was de sterkste daler met ruim 31 procent.

Wil je ook in de aandelen, bijvoorbeeld in die van Shell? Dan krijg je te maken met de brokers. En die kun je hier alvast vergelijken.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie