Profiteren van forse steun en toch dividend voor aandeelhouders?

steun en toch dividend uitkeren?
ECB vraagt bedrijven geen dividend uit te keren

Er gaan steeds meer geluiden op dat mensen het onverteerbaar vinden dat beursgenoteerde bedrijven profiteren van forse steunmaatregelen en  dividend voor de aandeelhouders uit willen keren. Dat matcht niet en dat gaat nadrukkelijk wringen binnen de Nederlandse bevolking.

Steunmaatregelen en dividend voor aandeelhouders, het volk roert zich

De ECB heeft bedrijven de vraag gesteld om geen dividend uit te keren. Alleen het stellen van die vraag schoot bij heel veel mensen in het verkeerde keelgat. Hoezo dividend uitkeren? Zijn er dan nu, op dit moment, bestuursvoorzitters die ook maar overwegen om dividend uit te keren aan de aandeelhouders? Ja, die zijn er. Wel degelijk. En dus doet de situatie zich voor dat er ondernemingen zijn die aan de ene kant gretig gebruik maken van de verleende steunmaatregelen en aan de andere kant  dividend voor aandeelhouders uit willen keren.

‘Negatieve kant van het kapitalisme’

De verontwaardiging – steunmaatregelen en dividend voor aandeelhouders –  heeft een bredere achtergrond. Door het coronavirus is bijvoorbeeld de belangrijke rol van mensen die in de zorg werken weer eens aan de orde gekomen. Mensen die werken voor een te kleine appel en een eveneens te klein ei. Die mensen, zo is te horen binnen de Nederlandse gemeenschap, zouden steun moeten krijgen. Niet de bedrijven die alleen al overwegen om dividend naar de aandeelhouders over te maken. ‘Een negatieve kant van kapitalisme’, wordt het al genoemd. En dus gaan steeds meer stemmen op die menen dat bedrijven  die dit jaar winst uitkeren aan aandeelhouders, niet in aanmerking moeten komen voor de steunmaatregelen. Het corona virus heeft alles veranderd, zeker ook de aandelenkoersen. Het is nu zeker aantrekkelijk om bepaalde aandelen aan te schaffen. Check dan wel eerst even de brokers:

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie