Absolute Return Fonds

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

In de kennisbank van allesoveraandelen.com gaan we nader in op Absolute Return Fonds. Lees hier wat dat precies inhoudt, zoals je ook over andere termen die met aandelen en beleggen te maken hebben kunt lezen.

Veel gestelde vragen over Absolute Return Fonds

Ten eerste, wat is Absolute Return Fonds?

Dit is een fonds dat er op is gericht om elk jaar een stabiel rendement te behalen. En dat ongeacht de situatie op de financiële markten. Doorgaans wordt getracht een positief rendement te behalen met zo weinig mogelijk risico. Bij een dergelijk Fonds is in theoretisch opzicht het risico beperkt en wordt vaak ingezet op een positieve Alpha.

Hoe wil het Fonds dat positieve rendement dan precies waarmaken?

Ongeacht of de markt nou stijgt of daalt, het fonds zal in de theorie steeds een stabiel rendement halen. Dat is overigens wel iets anders dan een keiharde belofte. Zonder al te veel risico en met gebruikmaking van verschillende strategieën moet dit rendement behaald worden. Die strategieën uiten zich in bijvoorbeeld het gebruik van derivaten, hefbomen en short gaan.

Is het Absolute Return Fonds iets dat er al lang is?

Nee. Wat dat betreft heeft het fonds nog geen rijke historie. Eigenlijk is het iets dat pas vanaf de financiële crisis in 2008 echt gemeengoed werd. Logisch, want een vast, positief rendement juist in crisisperiode is iets waar iedereen naar zoekt. Het fonds heeft dus door de onzekere financiële markt aan populariteit gewonnen.

Vergelijk de voorwaarden van de brokers

Als je ook wilt gaan beleggen, dan kom je vroeg of laat in aanraking met brokers, makelaars die handelen in aandelen. Ze hanteren verschillende voorwaarden en tarieven en die kun je hier gemakkelijk met elkaar vergelijken.

Inhoudsopgave