Accrued interest

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Ook accrued interest is een term die je niet zelden hoort in de beleggingswereld. Hier in de kennisbank van allesoveraandelen.com lees je precies wat dit is.

Veel gestelde vragen accrued interest

Accrued interest, wat is dat precies?

Dit staat voor de de opgelopen rente nadat de laatste couponbetaling plaatsgevonden heeft. De koper van een obligatie betaalt dit aan de verkopende partij. Je zou het eveneens kunnen omschrijven als de rente waarop je wel al recht hebt, maar dat je nog niet gekregen hebt. Je zit di vaak bij obligaties en iedereen kent het wel van de spaarrekening. Je rente loopt elke dag op over het bedrag dat uitstaat, Je krijgt dat echter niet direct, maar krijgt dit eens per maand bijgeschreven.

Wat is een voorbeeld van accrued interest?

Je hebt obligaties gekocht ter waarde van duizend euro. Er geldt een rentepercentage van 4 procent per jaar en dat bedrag wordt eens per jaar uitbetaald. Na 6 maanden geldt er een accrued interest van 24 euro. Op dit bedrag heb je recht, je hebt het echter nog niet gekregen na dat half jaar.

En wat dan als je de obligaties zou verkopen?

Als je in dit geval de obligaties zou verkopen, dan krijg je er dus waarschijnlijk meer voor dan de duizend euro die je bij aankoop betaald hebt. Dit dus ook vanwege de accrued interest, geld waar je nog recht op hebt maar dat nog niet is uitbetaald.

Vergelijk de prijzen en voorwaarden van de brokers

Op het moment dat je aandelen wilt kopen en wilt gaan beleggen krijg je te maken met brokers, makelaars in aandelen. Deze brokers hanteren verschillende voorwaarden en verschillende prijzen. Je kunt ze hier alvast met elkaar vergelijken.

Inhoudsopgave