Wat is actief beheer?

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Actief beheer? Wat dat precies is lees je hier in de kennisbank van allesoveraandelen.com, zoals je er alle bekende beleggingstermen uitgelegd krijgt.

Veel gestelde vragen over actief beheer?

Wat is actief beheer?

Je kunt deze vorm van beheer zien als een stijl van beleggen waarbij middels een actief beleggingsbeleid door de fondsbeheerder wordt getracht een beter rendement te behalen dan de benchmark. Het fonds wijkt af van de index die het volgt om op die manier extra rendement te scoren. Dit gebeurt door middel van een zogenaamde asset-allocatie, terwijl er ook specifieke aandelen uitgekozen worden.

Hoe wordt deze wijze van beheer ook wel genoemd?

Er wordt in dit kader ook wel gesproken van stock picking. Het vraagt ander management en vooral veel actiever management ten opzichte van passief beheer. Om die reden is de deze manier van beheren vaak ook duurder dan wanneer gekozen wordt voor passief beheer. Actief- en passief beheer hebben ook nadrukkelijk verschillende doelstellingen en dat vraagt om een andere manier van beheren.

Wat is dan het grootste verschil tussen deze twee manieren van beheren?

Actieve fondsen hebben nadrukkelijk de doelstelling om een beter rendement te behalen en wijken om die reden af van de index. Kies je voor passief beheer dan is het doel juist om zo dicht mogelijk bij een bepaalde index te blijven.

Vergelijk de brokers voor je een keuze maakt

Wil je beleggen, dan ga je zaken doen met brokers. Deze brokers kun je makelaars in aandelen noemen. De brokers hanteren allemaal verschillende voorwaarden en vragen ook verschillende tarieven. Die kun je hier alvast met elkaar vergelijken.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave