Activa

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Iedereen heeft ongetwijfeld de term activa wel eens voorbij horen komen. Maar wat houdt dit nou precies in? We leggen je het hier in de kennisbank van allesoveraandelen.com precies uit.

Veel gestelde vragen over activa

Wat is of betekent activa nou eigenlijk precies?

Als we het hebben over activa, dan bedoelen we alle bezittingen en schuldvorderingen die in het bezit zijn van een onderneming. Dit kunnen bijvoorbeeld gebouwen en machines zijn, maar eveneens nog openstaande rekeningen.

Welke twee soorten activa onderscheiden we?

Er wordt onderscheid gemaakt tussen vlottende en vaste activa. Onder vlottende worden de voorraden en onderdelen verstaan die noodzakelijk zijn voor het economische proces van een bedrijf. De vaste zijn juist onderdelen die een bedrijf in het bezit heeft voor een langere periode. Onder de eerste categorie schaar je ook de voorraad grondstoffen die een bedrijf nodig heeft om een product te kunnen ontwikkelen. Onder de vlottende rekenen we ook financiële inkomsten, openstaande rekeningen. Het gaat vaak om eenmalige onderdelen met een snelle omloop.

En de vaste activa?

Dit zijn bijvoorbeeld gebouwen gespecialiseerde machines die noodzakelijk zijn voor het bedrijfsproces. Onder de vaste worden ook wel financiële inkomsten gerekend als bijvoorbeeld rente-inkomsten of dividend op aandelen van andere ondernemingen.

Check hier alvast de brokers

Als je in het bezit wilt komen van aandelen, dan roep je de hulp in van brokers, makelaars in aandelen. Deze brokers hebben allemaal hun eigen voorwaarden en tarieven. Die kun je hier prima met elkaar vergelijken om vervolgens de voor jou beste keuze te maken.

Inhoudsopgave