ADR

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Niet bij iedereen zal meteen een belletje gaan rinkelen als men het heeft over ADR. Toch is het een in de beleggingswereld veel gebruikte afkorting. Hier in de kennisbank van allesoveraandelen.com leggen we je uit wat het is.

Veel gestelde vragen over ADR

War staat ADR voor?

Voor American Depositary Receipt. Je moet het zien als een soort van certificaat dat niet-Amerikaanse aandelen vertegenwoordigt die op de beurs in Amerika genoteerd staan. Doorgaans betreft het dan Europese aandelen of Aziatische aandelen die verhandelbaar zijn op de Amerikaanse beurs.

Is een ADR een aandeel?

Nee, je mag het officieel geen aandeel noemen, al is de werking in principe wel hetzelfde. Bedrijven met een ADR worden overigens altijd verhandeld in dollars en American Depositary Receipts bieden buitenlandse bedrijven en beleggers een aantal voordelen. De administratieve kosten zijn bijvoorbeeld lager en bovendien is het betalen van buitenlandse transactiebelasting niet nodig. Bovendien is het niet bij elke bank of vermogensbeheerder een mogelijkheid om aandelen te kopen met exotische valuta. Omdat de Receipts met dollars werken, kan dit dus wel overal.

Zijn er Nederlandse ondernemingen die werden met een American Depositary Receipt?

Ja. Er zijn een aantal Nederlandse bedrijven die een notering hebben op de New York Stock Exchange via een American Depositary Receipt. Je kunt dan denken aan Royal Dutch Shell, Aegon, ING, Philips, Unilever en ASML. Overigens is een IDR, een International Depositary Receipt, een GDR (Global Depositary Receipt) en een EDR (European Depositary Receipt) zo ongeveer hetzelfde als de hier beschreven ADR.

Brokers en de verschillende prijzen en voorwaarden

Wil je aandelen kopen, dan klop je aan bij de makelaars in aandelen, ook wel brokers genoemd. Deze brokers hanteren verschillende voorwaarden en tarieven. Voor je een broker kiest is het goed de brokers te vergelijken.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave