AEX Tracker

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

De AEX kennen we allemaal wel en zeker die mensen die bekeggen. Maar wat is dan precies een AEX Tracker? Dat leggen we je hier in de kennisbank van allesoveraandelen.com uit.

Veel gestelde vragen over AEX Tracker

En wat is nou precies een AEX Tracker?

Een dergelijke Tracker staat vooral bekend als een ETF, een Exchanged Traded Fund. Hiermee beleg je in een index en daarom wordt dit ook wel indexbeleggen genoemd. Je kunt zo in verschillende indices beleggen zoals bijvoorbeeld de AEX, Dow Jones Index, Nasdaq en de Nikkei.

Wat is het voordeel van deze Tracker?

De eenvoud wordt vooral gezien als een voordeel van dit product. Hetzelfde geldt voor de risicospreiding. Je speculeert niet op slechts de resultaten van één onderneming maar op de index als geheel. Daarmee is gegarandeerd sprake van een betere risicoverspreiding.

Is het echt zo simpel allemaal?

In beginsel wel, ja. Met deze Tracker kun je bijvoorbeeld gemakkelijk op de AEX beleggen. Stijgt deze index, dan stijgt de waarde van jouw ETF dus ook. Is er sprake van een daling, dan daalt dus ook de waarde van jouw ETF. Kinderlijk eenvoudig dus.

Je belegging is dis gespreid over de gehele index?

Klopt helemaal! Je volgt met slechts één product de gehele AEX. Je bent zo niet afhankelijk ban individuele bedrijven en hun resultaat. In plaats daarvan is jouw belegging gespreid over alle 24 bedrijven in de AEX index.

En de beheerkosten vaneen AEX Tracker?

Behalve een betere risicospreiding, zijn ook de relatief lage beheerkosten een reden voor beleggers om juist voor ETF’s te kiezen. Daarom is het ook meteen een geliefd product bij mensen die beginnen met beleggen.

Vergelijk hier de brokers

Wil je aandelen kopen? Dan doe je dat via brokers. Deze makelaars in aandelen hebben allemaal hun eigen voorwaarden en tarieven. En die kun je hier alvast met elkaar vergelijken.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave