AMX

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

De term AMX kom je zeer regelmatig tegen. We leggen je hier uit wat dit precies is en wat dan precies het verschil is met de AEX, ook al zo’n veel gebruikte afkorting in de beleggingswereld.

Veel gestelde vragen over AMX

Wat betekent en wat is AMX?

De afkorting staat voor Amsterdam Midkap Index. Dit is een aandelenindex van de beurs in Amsterdam. Op de index vind je de 25 middelgrote beurgenoteerde bedrijven. Daarmee is ook meteen het verschil met de AEX benoemd, waar daar vind je de 25 grootste en meest verhandelde beursgenoteerde bedrijven. Daarmee geldt de Amsterdam Midkap Index dan ook als het kleine broertje van de AEX. De index bestaat al vanaf 1995 en wordt vaak kortweg midkap genoemd; een verbastering van middel en kapitalisatie. Behalve deze indexen heb je ook nog de AScX, hetgeen staat voor Amsterdam Small Cap Index.

Is de Amsterdam Midkap Index volatieler dan de AEX?

De AMX geldt als een kweekvijver van talenten, talenten die later eventueel de AEX zullen bereiken. De index met talenten wordt inderdaad beschouwd als volatieler beschouwd, afgezet tegen de AEX. Er zijn meer pieken en dalen terwijl die ook nog eens heftiger zijn.

Is het dé index voor de avontuurlijke belegger?

Dat wordt inderdaad wel gezegd. Door de pieken en dalen kun je ook hoog- en laag conjunctuur eerder waarnemen. Op de AMX zijn de dalingen bij een crisis scherper en forser terwijl aan de andere kant ook het herstel sneller is. Om die reden is het inderdaad een ideaal platform voor de meer avontuurlijke belegger.


Aandelen kopen? Check de brokers en vergelijk ze hier.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Inhoudsopgave