Anw

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

De Anw is niet beslist een aan de aandelenwereld gerelateerde afkorting. Toch kan de handel in aandelen wel een rol gaan spelen. Lees hier alles over deze wet in de kennisbank van allesoveraandelen.com.

Veel gestelde vragen over Anw

Wat is Anw en waar staat de afkorting voor?

Dit is de Algemene nabestaandenwet. Deze wet is door de overheid geïntroduceerd om ervoor te zorgen dat nabestaanden op die manier zijn verzekerd van een basisinkomen in het geval zijn of haar partner komt te overlijden. Ben je weduwe of weduwnaar en heb je kinderen tot 18 jaar dan heb je recht op deze uitkering als je arbeidsongeschikt bent en weduwe of weduwnaar geworden bent.

En wat hebben aandelen daar mee te maken?

Je krijgt alleen een uitkering nadat een inkomenstoets gedaan is en de hoogte van de uitkering is maximaal 70 procent van het minimumloon. Hier wordt vervolgens nog alles aan inkomen van afgetrokken. Onder inkomen vallen ook het bezit van aandelen, net als onder meer vermogen en eventueel spaargeld.

En het inkomen uit arbeid?

Ook het inkomen uit arbeid in het kader van de Anw gaat er nog deels vanaf. De richtlijn is dat de helft van het minimumloon vrij is en dat van de andere helft restant twee-derde deel in mindering wordt gebracht.

Aandelen kopen? Schakel een broker in

Als je aandelen koopt, doe je dat met behulp van een broker. Deze makelaars hebben allemaal uiteenlopende voorwaarden en brengen verschillende kosten in rekening. Daarom is het goed om de brokers eerst met elkaar te vergelijken. En dat kun je hier prima doen.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave