Amerikaanse stijl

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Kun je middels de Amerikaanse stijl beleggen en wat mag dat dan wel zijn? Het is een vraag die hier in de kennisbank van allesoveraandelen.com beantwoord wordt.

Veel gestelde vragen over Amerikaanse stijl

De Amerikaanse stijl, wat is dat?

Op de financiële markten wordt doorgaans gekozen voor de Amerikaanse en de Europese stijl. Kijken we naar het koop- en verkooprecht van een Amerikaanse optie, dan kan er tijdens de gehele looptijd worden uitgeoefend door de houders van de optie. Op die manier kan deze houder al voor dat sprake is van de expiratiedatum het recht uitoefenen om de aandelen op te vragen.

De koper kan bij de Amerikaanse manier dus steeds kopen of verkopen?

Inderdaad. De koper heeft steeds de kans en het recht om te kopen (call) of juist te verkopen (put). Het mag daarnaast op elk moment de tegenpartij wijzen op het nakomen van de plicht. Dit verschijnsel wordt wel assignment genoemd.

Is deze stijl risicovoller dan de Europese stijl?

Dat de koper steeds mag uitoefenen houdt in dat er sprake is van een iets kleiner risico. Er geldt namelijk meer flexibiliteit. Om deze reden zijn de opties ook wat prijziger dan wanneer je kiest voor de Europese stijl. Het uitoefenen, dat dus steeds mag gebeuren, geldt uiteraard wel alleen tijdens de beurstijden.

Wat kunnen we zeggen van de Europese stijl?

Bij deze stijl kan in tegenstelling tot de Amerikaanse stijl alleen op expiratie worden uitgeoefend. Tussendoor kan de aankopende partij dus de tegenpartij aanwijzen om de plicht na te komen. Dat betekent niet dat koper of schrijver niet van de optie afkunnen. Via de beurs kunnen ook de Europese varianten tijdens bepaalde intervallen uitgeoefend worden.

Check hier de brokers

Aandelen kopen betekent zaken doen met brokers. Deze makelaars in onder meer aandelen hebben allemaal hun eigen voorwaarden en hanteren bovendien verschillende tarieven. Je kunt die prijzen en voorwaarden hier alvast met elkaar vergelijken.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave