At-the-money optie

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Een veel gebezigde term in de beleggingswereld is at-the-money optie. Je leest hier in de kennisbank van allesoveraandelen.com alles over wat dit precies is.

Veel gestelde vragen over at-the-money optie

Wanneer is er sprake van een at-the-money optie?

Dit is aan de orde als de uitoefenprijs zo goed als gelijk is aan de actuele koers van de onderliggende waarde. Deze series worden gewoonlijk het meest actief verhandeld. Je hebt behalve de at-the-money opties ook nog in-the-money, out-of-the-money en deep-in-the-money.

Wanneer is sprake van een in-the-money optie?

Dit is het geval wanneer de uitoefenprijs lager is dan de koers van de onderliggende waarde. Putopties bijvoorbeeld, zijn in-the-money als de uitoefenprijs hoger is dan de koers van de onderliggende waarde.

Heeft een at-the-money optie waarde?

Nee, er is geen sprake van intrinsieke waarde. Als de optie wel waarde heeft, dan is sprake van een in-the-money optie. Dit is bijvoorbeeld aan de hand bij callopties als de uitoefenprijs van de optie onder de koers van de onderliggende waarde ligt. Is er sprake van een calloptie waarbij de uitoefenprijs van de optie boven de koers van de onderliggende waarde ligt, dan wordt dit een out-of-the-money optie genoemd.

Vergelijk hier de brokers

Als je aandelen wilt kopen, dan doe je dat via brokers. Deze makelaars hebben allemaal hun eigen voorwaarden en hanteren verschillende prijzen. Je kunt ze hier alvast met elkaar vergelijken.

Inhoudsopgave