AVA

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Weet je wel wat AVA is en waar het voor staat? In de beleggingswereld en in de wereld van beursgenoteerde bedrijven is het iets bekends. In de kennisbank van allesoveraandelen.com lees je er alles over.

Veel gestelde vragen over AVA

Waar staat de afkorting AVA voor?

AVA staat voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Het is een van de verplichte organen van een naamloze en ook een besloten vennootschap. De vergadering vindt eens per jaar plaats en is bij wet verplicht als sprake is van een beursgenoteerde onderneming. Tijdens de vergadering kun je als aandeelhouder je goedkeuring geven voor bepaalde voorstellen en besluiten die het bedrijf wil gaan nemen.

En staat één aandeel dan voor één stem?

Klopt helemaal., Eén aandeel geeft je tijdens de vergadering recht op één stem, ook wel one share vote genoemd. Hoe meer aandelen je in je bezit hebt, hoe meer invloed je dus uit kunt oefenen. Het is het recht van elke aandeelhouder om de AVA bij te wonen. De vergadering geldt in de regel ook als de enige keer gedurende het jaar dat het bestuur en de aandeelhouders in gesprek gaan.

Worden kapitaal en bestuur wel gescheiden gehouden?

Dat gebeurt zeker. Als aandeelhouder heb je wel inspraak in de besluitvorming. Je kunt echter geen instructies geven aan hoe het bestuur haar rol zou moeten vervullen. In dat opzicht worden beide zaken dus wel degelijk goed gescheiden.

Heeft een AVA een specifieke functies?

Ja, die heeft de vergadering wel degelijk. Zo dient de vergadering als moment om de aandeelhouders te informeren over de resultaten van het bedrijf, en vragen ze goedkeuring voor belangrijke besluiten zoals een fusie of een overname. Ook wordt er tijdens de vergadering décharge verleend aan bestuurders en commissarissen.

Aandelen kopen? Kies de juiste broker!

Als je aandelen wilt kopen, dan schakel je een broker in. Deze brokers hanteren allemaal verschillende voorwaarden en kosten. Je kunt ze hier alvast met elkaar vergelijken en de voor jou perfecte broker selecteren.

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Trade Republic
Zelf beleggen
Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Begin met beleggen in fractionele aandelen vanaf € 1. Verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Ontdek de voordelen en open gratis een account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Wil je bij IPO's / beursgangen er als eerste bij zijn? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om nieuwe aandelen te krijgen tegen hun initiële (IPO) prijs - naast het beleggen in klassieke aandelen, ETF's en opties. Ook is deze brokers uitermate geschikt voor dagelijks handelen. Gemiddeld rendement op de investering: 58% in 93 dagen. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

InDelta Indexbeleggen
InDelta maakt het mogelijk om op laagdrempelige manier automatisch te laten beleggen in indexfondsen. Hierdoor spreid je het risico. Er is geen minimum inleg!Open rekening en start met indexbeleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook gratis beleggen in Amerikaanse aandelen en DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave