Avondbeurs

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Is er een avondbeurs en wat houdt dit dan precies in? We leggen je het hier in de kennisbank van allesoveraandelen.com uit.

Veel gestelde vragen over de avondbeurs

Wat is de avondbeurs?

Dit is wat men wel de niet officiële handel in effecten na sluitingstijd van de beurs noemt. Dit is vooral een Nederlandse aangelegenheid van aandelen die eveneens een notitie hebben op de New York Stock Exchange. De avondbeurs geldt alleen voor de effectenbeurzen die een beperkte openingstijd hebben overdag. Bij cryptovaluta bijvoorbeeld, is er niet een dergelijke beurs omdat de beurzen al 24 uur per dag geopend zijn. Daar vindt dus al permanente notering plaats.

Voor welke bedrijven geldt er een avondbeurs?

Is een bedrijf op verschillende beurzen genoteerd, dan is de indirecte handel na de reguliere sluitingstijd mogelijk. Zeker in een land als Amerika wordt de avondbeurs veelvuldig gebruikt. Dit vooral omdat de beurzen in de Verenigde Staten meer aandelen hebben die in diverse landen genoteerd staan.

En wat doen de Nederlandse bedrijven?

Die maken eveneens gretig gebruik van de avondbeurs. Zeker bedrijven als Shell, Unilever, ING Bank, Aegon, Philips, RELX, en Air France KLM, aandelen die worden verhandeld op Wall Street dus, maken gebruik van de beurs na sluitingstijd. Nadeel is wel dat je niet meteen in de aandelen van de bedrijven kunt handelen. De handel die er wel is, gaat via de American Depositary Receipts waarbij de koers in dollars aangehouden wordt.

Vergelijk alvast de brokers

Als je straks in aandelen gaat, dan moet je een beroep doen op brokers, ook wel eens makelaars in aandelen genoemd. Het is goed de brokers eerst goed met elkaar te vergelijken. Er bestaan namelijk nogal wat verschillen wat betreft de voorwaarden en de prijzen.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave