Bear Market

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

De term bear market wordt vaak uitgelegd aan de hand van de manier van aanvallen van een beer. Als een beer namelijk ten aanval trekt, dan slaat het met kop en poten naar beneden en wordt dus duidelijk een neergaande beweging gemaakt. Een beer doet dus precies het tegenovergestelde van wat een stier doet als die ten aanval trekt. Vandaar de beurstermen bear market en bull market. Op de beursvloer staat de uitdrukking voor een periode van dalende aandelenkoersen.

Veel gestelde vragen over Bear Market

Wat houdt Bear Market precies in?

Bear market is vooral het geval als beleggers voorsorteren op een sterk teruglopende economische activiteit. Heb je het over deze ‘berenkoers’ in relatie tot obligaties, dan is negen van de tien keer het stijgen van de rente de oorzaak. In dat geval kan sparen ook weer een aantrekkelijke optie zijn. Overigens wordt een daling van tenminste 20 procent van de aandelen koersen aangehouden voor men het heeft over de ‘berenmarkt’.

Hoe is de term Bear Market ontstaan?

Overigens gaat er ook nog een ander verhaal over het ontstaan van bear market. Dat verhaal gaat terug naar de achttiende eeuw. Tussenverkopers verkochten in die tijd berenvellen, nog voor ze die van de stropers kregen. Zij verkochten dus wel degelijk de huid, voor dat de beer geschoten was. Dat deden ze omdat ze in de tussenliggende fase hoopten dat de kostprijs zou dalen.  De tussenverkoper werd om die reden ook wel een ‘bearskin jobber’ genoemd, iets dat later simpelweg bear werd.

Waar staat Bear Market voor?

De uitdrukking staat in elk geval voor pessimisme. De term ‘bearish’ is ook al bekend op de beursvloer.  Het betekent dat beleggers geen vertrouwen hebben in het feit dat de koers op korte termijn gaat stijgen. Erg blij wordt iedereen die bij de beurs en bij aandelen betrokken is dan ook niet van deze uitdrukking.

Aandelen kopen en beleggen?

Wil je aandelen kopen en kijken of je een leuk rendement kunt scoren? Dan doe je een beroep op brokers. Je kunt de voorwaarden van de briokers hier alvast vergelijken.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Inhoudsopgave