Bedrijfsobligaties

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Weet je wat bedrijfsobligaties zijn? En wil je dit graag weten? Lees dan verder hierin de kennisbank van allesoveraandelen.com. Dan weet je alles over bedrijfsobligaties.

Veel gestelde vragen over bedrijfsobligaties

Wat zijn bedrijfsobligaties?

Een bedrijfsobligatie is een schuldbewijs dat is uitgegeven door een onderneming. Op deze manier kan er vreemd vermogen aangetrokken worden. De onderneming vergoedt de rente aan de crediteur. Is er sprake van een aandelenemissie, dan wordt juist het eigen vermogen vergroot. Een onderneming kan naast leningen ook obligaties en of aandelen uitgeven om aan geld te komen om bepaalde activiteiten te kunnen financieren.

Hoe werken bedrijfsobligaties?

Bedrijfsobligaties werken vaak hetzelfde als staatobligaties. Koop je een bedrijfsobligatie, dan leen je voor een bepaalde periode geld uit aan een bedrijf. De bedrijfsobligaties kunnen een notering hebben pp de effectenbeurs. Een bedrijfsobligatie kunnen overigens ook onderhands worden geplaatst.

En de waardering van deze obligaties, hoe zit dat dan precies?

De waardering hangt af van de zogenaamde obligatierating, al zijn de ratings niet zaligmakend. De waardering van een obligatie is onder meer afhankelijk van wanbetaling, liquiditeit, belastingen, de mogelijkheid op vervroegde terugbetaling en de looptijd van de obligaties.

Aandelen kopen? Vergelijk dan de brokers

Als je wilt beleggen en aandelen aan wilt schaffen, dan doe je een beroep op brokers. Dit zijn makelaars in aandelen. Deze brokers hanteren verschillende tarieven en hebben verschillende voorwaarden. Het is verstandig om de brokers om die reden vooraf met elkaar te vergelijken. Dat kun je hier al doen.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave