Beleggerscompensatiestelsel

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wanneer treedt het beleggerscompensatiestelsel in werking? Je leest het hier in de kennisbank van allesoveraandelen.com.

Veel gestelde vragen over het beleggerscompensatiestelsel

Wat is nou het beleggerscompensatiestelsel precies?

Stel dat een bank of een beleggingsonderneming failliet gaat, dan geldt er bescherming voor beleggers door zogenaamde vermogensscheiding. Kan een onderneming niet aan de verplichtingen voldoen, dan kan het beleggerscompensatiestelsel in werking treden. Let wel, dit is dus geen bescherming tegen bijvoorbeeld koersdalingen en andere verliezen die je loopt door te beleggen.

Wat is het doel van dit beleggerscompensatiestelsel?

Het stelsel dient ter bescherming aan particulieren en kleine ondernemingen die geld of financiële instrumenten hebben toevertrouwd aan een beleggingsonderneming of een bank. Er geldt overigens een maximale vergoeding van 20.000 euro per persoon per instelling. Het gaat dan bijvoorbeeld om een compensatie van beleggen als een onderneming niet aan de verplichtingen weet te voldoen. Het stelsel wordt uitgevoerd door De Nederlandsche Bank.

En wat is dan precies vermogensscheiding?

Een bank of een beleggingsonderneming moet ervoor zorgen dat je betaalt voor beleggingen op het moment dat je die beleggingen krijgt. En andersom werkt het net zo. Dit is wat men ook wel het levering-tegen-betaling-principe genoemd. De bank moet ook jouw beleggingen beschermen in het geval van bijvoorbeeld een faillissement.

Vergelijk hier de brokers

Wil je gaan beleggen, dan doe je altijd een beroep op brokers, makelaars in aandelen. Omdat ze allemaal andere kosten in rekening brengen en andere voorwaarden hebben, is het goed de brokers vooraf met elkaar te vergelijken. Dat kun je hier alvast doen.

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Trade Republic
Zelf beleggen
Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Begin met beleggen in fractionele aandelen vanaf € 1. Verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Ontdek de voordelen en open gratis een account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Wil je bij IPO's / beursgangen er als eerste bij zijn? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om nieuwe aandelen te krijgen tegen hun initiële (IPO) prijs - naast het beleggen in klassieke aandelen, ETF's en opties. Ook is deze brokers uitermate geschikt voor dagelijks handelen. Gemiddeld rendement op de investering: 58% in 93 dagen. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

InDelta Indexbeleggen
InDelta maakt het mogelijk om op laagdrempelige manier automatisch te laten beleggen in indexfondsen. Hierdoor spreid je het risico. Er is geen minimum inleg!Open rekening en start met indexbeleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook gratis beleggen in Amerikaanse aandelen en DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave