Euro Stoxx 50

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Waar staat Euro Stoxx 50 voor en hoe verloopt de koers? En hebben aandelen uit alle landen in Europa aandelen in deze index? Je leest hier in de kennisbank van allesoveraandelen.com alles over deze bijzondere index.

Veel gestelde vragen over Euro Stoxx 50

Wat is de Euro Stoxx 50 eigenlijk precies?

Dit is een aandelenindex die is gebaseerd op de vijftig belangrijkste aandelen in Europa. Je vindt in de index de grootste vijftig beursgenoteerde bedrijven in Europa. Om de grootte van de kandidaten voor de in deze te bepalen wordt vooral gekeken naar de free float van een aandeel. Op de Euro Stoxx 50 geldt de regel dat het gewicht van één bedrijf niet meer dan tien procent mag bedragen. Dit is overigens ook nog nooit het geval geweest.

Wanneer wordt de index precies samengesteld?

Elk jaar wordt de index in september opnieuw tegen het licht gehouden en gewogen. In die maand kan de samenstelling dus ook veranderen. Er wordt naar elf landen gekeken in Europa voor deze index. Dat wil echter niet zeggen dat uit elk land ook een vertegenwoordiger aanwezig is. Als we kijken naar de Euro Stoxx 50, dan zien we vaak dat landen als Frankrijk en Duitsland maar ook Nederland ruim vertegenwoordigd zijn en dat er ook landen ontbreken.

Hoe kun je de koers van Euro Stoxx 50 omschrijven?

De koers van de index is de afgelopen jaren sterk gestegen. Bij de start in 1987 was de koers 840 punten. Gedurende het eerste jaar daalde de koers naar 647, meteen ook het laagste punt ooit. In maart 2000 echter, werd het all time high record gevestigd met 5317. In het algemeen kan gesteld worden dat de index heel aardig meegaat met de Europese koersen.

Aandelen kopen? Vergelijk alvast de brokers!

Als jij ook wilt gaan beleggen, dan moet je een beroep doen op de brokers. Je kunt ze hier alvast met elkaar vergelijken.

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Trade Republic
Zelf beleggen
Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Begin met beleggen in fractionele aandelen vanaf € 1. Verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Ontdek de voordelen en open gratis een account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Wil je bij IPO's / beursgangen er als eerste bij zijn? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om nieuwe aandelen te krijgen tegen hun initiële (IPO) prijs - naast het beleggen in klassieke aandelen, ETF's en opties. Ook is deze brokers uitermate geschikt voor dagelijks handelen. Gemiddeld rendement op de investering: 58% in 93 dagen. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

InDelta Indexbeleggen
InDelta maakt het mogelijk om op laagdrempelige manier automatisch te laten beleggen in indexfondsen. Hierdoor spreid je het risico. Er is geen minimum inleg!Open rekening en start met indexbeleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook gratis beleggen in Amerikaanse aandelen en DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave