Liquideren

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Gelukkig bestaat er verschil tussen liquideren in het dagelijks gebruik en de betekenis in de belkeggingswereld. Op dat laatste gaan we hier in de kennisbank van allesoveraandelen.com nader in.

Veel gestelde vragen Liquideren

Wat betekent liquideren in de beleggingswereld?

Liquideren betekent het afbouwen van een positie. Een bank, clearingorganisatie of bemiddelaar kan dit afdwingen, bijvoorbeeld als je niet aan de margin-verplichtingen kunt voldoen. Liquidatie van een rekening vindt plaats als het bezit van een rekening wordt verkocht door de firma waarin de rekening is gecreëerd. Doorgaans gaat dit over problemen die ontstaan door de margin vereisten. Krijg je bij een makelaarskantoor een margerekening, dan krijgt die het recht om tot liquidatie van jouw account over te gaan als blijkt dat je niet in staat bent aan de eisen van het account te kunnen voldoen.

En wat zijn dan contante rekeningen en margerekeningen?

Bij een contante rekening kan de belegger alleen effecten kopen tot het aan het bedrag dat op de rekening staat. Staat er 10 mille op de rekening, dan kun je tot dat bedrag aandelen kopen. Bij geldrekeningen heeft een beursvennoot niet dezelfde mogelijkheid om te liquideren, behalve dan als het om een externe factor als bijvoorbeeld een persoonlijk faillissement gaat. Een margeaccount geeft beleggers de mogelijkheid om geld te lenen van een makelaarskantoor bovenop het geld dat ze op de rekening hebben gestort, vaak tot 50 procent. Heb je dus 5000 euro op een rekening staan, zou je dus mogelijk voor 10.000 aan aandelen kunnen aanschaffen.

Wat is standaard voor een margin account?

Bij een margin account is het normaal dat er steeds 25 procent eigen vermogen van de totale marktwaarde is. Stel je koopt voor tien mille aandelen; 5000 eigen geld en 5000 margin geld. Zou de waarde dalen naar 7500 euro, dan is meteen ook sprake van een daling van de aandelenpositie in de investering tot 2500 euro. Dat vertegenwoordig 33 procent marge en dat ligt dus boven de vereiste 25 procent.

Aandelen kopen? Brokers vergelijken!

Wil je aandelen kopen dan doe je dat met behulp van een broker. Om de voorwaarden en prijzen van de brokers te vergelijken, kijk je hier.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave