NYSE

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Weet jij waar de afkorting NYSE voor staat? Niet? Dan is het verstandig om je eerst nog eens goed in de beleggingswereld te verdiepen. NYSE is iets magisch. We leggen je hier in de kennisbank van allesoveraandelen.com uit wat het precies is.

Veel gestelde vragen over NYSE

Waar staat de afkorting NYSE voor?

NYSE staat voor New York Stock Exchange. Kijken we naar de marktkapitalisatie, dan geldt de beurs als de grootste aandelenbeurs ter wereld. Wat betreft het aantal noteringen en verhandelde aandelen is dat het overigens niet. Dan moet de beurs namelijk de NASDAQ voor laten gaan.

Wie is eigenaar van de NYSE?

Sinds 2013 is Intercontinental Exchange (ICE) de trotse eigenaar van de New York Stock Exchange. De beurs heeft sinds 2018 Stacey Cunningham als voorzitter. Zij is daarmee de eerste vrouw in de eeuwenoude historie van de beurs. De basis van de beurs in New York werd gelegd in 1792 waarna in 1817 de eerste statuten van de New York Stock & Exchange Board getekend werden. In 1863 kreeg het de huidige naam. In 1934 werd de New York Stock Exchange officieel erkend als nationale beurs door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

De New York Stock Exhange en Euronext, wat is de connectie?

Nadat de NYSE in 2005 fuseerde met Archipelago uit Chicago naam het in 2007 Euronext over. Zo ontstond de grootste beurs ter wereld en een nieuwe naam: NYSE Euronext. Met de deal was een bedrag van 10 miljard dollar gemoeid. In 2013 nam ICE de macht over, het bedrijf was groot geworden met de handel in grondstoffen en rentederivaten. Vervolgens gingen de Euronext beurzen onder dezelfde naam zelfstandig verder in Europa.

De voorwaarden van de brokers

Wil jij je ook begeven in de beleggingswereld? Dan krijg je altijd te maken met brokers, makelaars in aandelen. Je kunt hier alvast de prijzen en voorwaarden die de brokers hanteren met elkaar vergelijken.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave