Unicorn

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Waar staat in de aandelen en beleggingswereld de term Unicorn precies voor? Dat gaan we je hier, in de kennisbank van allesoveraandelen.com helder uitleggen.

Veel gestelde vragen over Unicorn

Een unicorn, wat houdt dat nou precies in als het genoemd wordt in de beleggingswereld?

Een unicorn kun je prima omschrijven als een start-up zonder notering aan de beurs maar die wel al een waarde heeft van meer dan een miljard dollar. Een dergelijk fenomeen ontwikkelt zich vooral in de technologiesector. Een start-up die het niet redt wordt aan de andere kant wel eens gekscherend unicorpse genoemd. De term is afkomstig uit de venture capitalsector en de term unicorn wordt voor deze bedrijven gebezigd omdat de kans een bedrijf te vinden dat uitgroeit tot een unicorn ongeveer net zo groot is dan de kans om in het dagelijks leven te stuiten op een eenhoorn. Klein dus..

Wat zijn en wat waren nou bekende unicorns?

Tijdschrift Fortune houdt een lijst bij met bedrijven die zich zo mogen en hebben mogen noemen. Op de lijst met (voormalige) unicorns prijken illustere namen overigens, namen als Uber, Spotify en ook het Nederlandse Adyen.

Is de uitdrukking unicorn een al lang gebezigde benaming in de beleggingswereld?

De term werd pas aan het begin van de twintigste eeuw voor de eerste keer genoemd, toen een jonge internetonderneming in korte tijd een waarde kreeg van een miljard, in Amerika overigens biljoen genoemd. Overigens worden succesvolle start-ups zonder kennis van de exacte waarde ook wel eens zo genoemd genoemd. Dan moet echter wel sprake zijn van buitengewoon succesvolle en opvallende start-ups.

Aandelen kopen? Dan zoek je een broker!

Wil je ook beleggen en aandelen in handen krijgen? Dan doe je een beroep op brokers, makelaars in aandelen. Je kunt de voorwaarden die deze brokers hanteren hier met elkaar vergelijken.

Inhoudsopgave