Warren Buffett

Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Hij is een begrip in de beleggingswereld, Warren Buffett. Wie hij is en wat hij doet lees je uiteraard hier in de kennisbank van allesoveraandelen.com.

Veel gestelde vragen over Warren Buffett

Wie is Warren Buffett?

Warren Edward Buffett werd in 1930 geboren en geniet grote bekendheid als zakenman/investeerder. Tot op de dag van vandaag is hij directeur en grootaandeelhouder (38 procent) van Berkshire-Hathaway. Buffett staat al enkele tientallen jaren in de lijst met de rijkste mensen ter wereld. Het geschatte vermogen van de zakenman wordt geschat op 73 miljard dollar.

Het succesverhaal van Buffett met Berkshire-Hathaway, hoe begon dat?

Nadat Buffett met succes een eigen fonds was begonnen en die in 1970 liquideerde, besloot hij te investeren in bedrijven. Ook in Berkshire Hathaway. Het bestuur van de onderneming en Buffett kwamen later een deal overeen, waarbij de aandelen van Buffett overgenomen zouden worden door dat bestuur. Toen die echter de kluit wilden belazeren, werd Buffett boos. Hij kocht de gehele onderneming, ontsloeg het bestuur en verkocht de bezittingen. Vervolgens bouwde hij een bedrijf op dat nu gerekend kan worden tot een van de grootste conglomeraten ter wereld.

Waar investeerde Buffett zoal in?

Buffet pleegde investeringen in onder andere The Coca Cola Company, American Express, Apple en Bank of America. Overigens leidt Buffet de onderneming nog steeds samen met Charlie Munger. Bill Gates is één van de directeuren van Berkshire-Hathaway. De rijkdom is Buffett in elk geval niet naar het hoofd gestegen. Nog steeds namelijk woont hij in zijn in 1958 gekochte huis.

Aandelen kopen? Vergelijk eerst de brokers

Wil jij ook aandelen kopen? Dan krijg je te maken met brokers. Je kunt de voorwaarden hier vergelijken.

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Trade Republic
Zelf beleggen
Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Begin met beleggen in fractionele aandelen vanaf € 1. Verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Ontdek de voordelen en open gratis een account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Wil je bij IPO's / beursgangen er als eerste bij zijn? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om nieuwe aandelen te krijgen tegen hun initiële (IPO) prijs - naast het beleggen in klassieke aandelen, ETF's en opties. Ook is deze brokers uitermate geschikt voor dagelijks handelen. Gemiddeld rendement op de investering: 58% in 93 dagen. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

InDelta Indexbeleggen
InDelta maakt het mogelijk om op laagdrempelige manier automatisch te laten beleggen in indexfondsen. Hierdoor spreid je het risico. Er is geen minimum inleg!Open rekening en start met indexbeleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook gratis beleggen in Amerikaanse aandelen en DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Inhoudsopgave