Beleggers nemen zekere voor onzekere en verkopen Europese aandelen

De Europese aandelenbeurs heeft een goede week achter de rug. De omstandigheden van de Europese economie zijn echter bij lange na nog niet stabiel. Beleggers hebben dus aan het einde van de week ervoor gekozen om het zekere voor het onzekere te nemen en hebben een deel van hun aandelen verkocht.

De afgelopen dagen nam de interesse in Europese aandelen sterk toe. De AEX schoot binnen enkele dagen van 338 naar 355 punten. Omdat veel beleggers besloten om hun Europese aandelen op de laatste weekdag te verkopen, zakten de beurzen vandaag.

Beleggen? Tip: Kies de beste en goedkoopste broker

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 5,9%! Er is geen minimum storting.
Actie! Stort € 5000,- en ontvang 3 gratis aandelen met een waarde tot $ 800,-. Gebruik de promocode WELCOME5 Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

WH Selfinvest
Zelf beleggen
Toegang tot 150 beurzen in 33 landen: kies voor zelf beleggen in aandelen, opties of ETF voor de laagst mogelijke commissie. Met uitmuntende klantenservice en gratis toegang tot signalen en kennis over beleggen.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Onduidelijkheid beleid ECB zorgt voor twijfel over kopen van aandelen

Beleggers wachten met spanning af op het besluit van de ECB. Volgende week zal het ECB een besluit nemen over het rentetarief voor het lenen van geld aan banken. Het ECB is niet duidelijk over de koers die zij wilt varen. Het is daarom nog niet bekend welk besluit het ECB gaat nemen. Mede daarom stellen beleggers het kopen van meer aandelen uit.

De gunstige macrocijfers van de Verenigde Staten geven beleggers geen extra vertrouwen om te investeren in Europese aandelen. Vandaag kwam naar buiten dat de Amerikaanse economie het eerste kwartaal met 2,5% gegroeid is. Daarnaast is het consumentenvertrouwen in de maand april meer toegenomen dan verwacht.

Welke aandelen werden er vandaag wel op de beurzen gekocht?

Ondanks het feit dat er vandaag meer aandelen verkocht dan gekocht werden, zaten er ook een aantal uitblinkers tussen de aandelen. In de AEX was het aandeel PostNL de grootste stijger tussen de aandelen. PostNL steeg met 1,9%. In de MidKap zorgde Wessanen voor een verrassing. Het aandeel steeg met ca. 9% nadat zeer gunstige kwartaalcijfers bekend werden gemaakt. In Duitsland sloot het aandeel BASF met een winst van 3,7%.

Omdat veel beleggers besloten hun aandelen af te stoten, zakte de AEX beurs vandaag met 0,7% naar 351,50 punten. Ook de MidKap ondervond last van het afstoten van aandelen en zakte met 1% naar 523,73 punten. In de rest van Europa was het niet anders. Alle Europese beurzen sloten met vandaag met verlies.

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie