Rivian mikt op waardering van 60 miljard dollar

Rivian mikt op waardering van 60 miljard dollar. Die waardering wil het krijgen via een beursgang. Ondanks de matige cijfers van Rivian, is het vertrouwen in de Amerikaanse bouwer van elektrische voertuigen kennelijk erg groot.

Rivian mikt op waardering van 60 miljard dollar;  dit ondanks weinig verheffende verkoopcijfers

Rivian wil met de beursgang een bedrag van 8,4 miljard dollar ophalen. Daarmee  is sprake van de grootste beursgang van een bouwer van elektrische auto’s ooit. Daarmee zou de waarde van de onderneming oplopen naar 53 miljard dollar, met een uitloop naar de 60 miljard dollar.  Ook investeerders blijken groot vertrouwen te hebben in Rivian. Zo staken Amazon, T. Row Price, Franklin Templeton, Blackstone en het Soros Funds al geld in de autobouwer.

Geen indrukwekkende cijfers voor Rivian

De cijfers die Rivian kan overleggen zijn echter allesbehalve indrukwekkend. Zo leverde het in het eerste haf jaar van 2021 slechts 156 wagens en liep het verlies op naar meer dan een miljard dollar.  Rivian maakt elektrische voertuigen op een zogenaamd skateboard platform en maakt auto’s voor zowel onroad als offroad. Het gaat dan om SUV’s en pick up trucks. Bekend is ook de Amazon elektrische bestelwagen.

Gouden toekomst voor bouwer van elektrische voertuigen?

Rivian lijkt echter een gouden toekomst tegemoet te gaan. Het bedrijf is gevestigd in Irvine en heeft ondertussen ook vestigingen in onder meer Normal, Palo Alto en Woking geopend. Het is de bedoeling dat Rivian een exclusief laadnetwerk aan gaat leggen, waarmee ondertussen een begin is gemaakt in zowel Amerika als Canada.

Wil je aandelen Rivian kopen? Vergelijk dan eerst de brokers, want die willen nogal eens verschillende tarieven hanteren Je kunt de makelaars in aandelen her alvast vergelijken.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

 

 

 

Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie