Stemming op aandelenbeurzen blijft bedrukt

Aandelenbeurzen: stemming blijft bedrukt

De algemene stemming op de aandelenbeurzen bleef vandaag bedrukt. Het overgrote deel van de beleggers wacht af totdat de kwartaalcijfers van de beursgenoteerde bedrijven bekend worden gemaakt. De verwachtingen zijn momenteel niet hoog en daarom is men extra voorzichtig.
De positieve berichten van vandaag waren het verrassende kwartaalwinstcijfer van aluminiumconcern Alcoa en het positieve nieuws over de inflatiecijfer van China. Aan de andere kant wijzen verschillende macrocijfers erop dat het herstel van de economie van de Verenigde Staten aan het afkoelen is. De Europese vraag blijft momenteel ook achter met alle gevolgen van dien.

Beleggen? Tip: Kies de beste en goedkoopste broker

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Unieke actie: Nu tot 20 aandelen cadeau!
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen maar ook om te sparen met hoge spaarrente. Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Aandelenkoersen Europese beurzen en Wall Street alsnog licht gestegen

Ondanks het wantrouwen van de beleggers sloten de meeste belangrijke beurzen vandaag in de plus af. De AEX stond aan het einde van de dag op 341,35 punten; een minimale winst van 0,1%. De MidKap steeg met 0,4% en sloot af op 521,05 punten. Ook de beurzen van Parijs en Londen stonden in de plus. Enkel de beurs van Frankfurt moest 0,3% inleveren.

In Wall Street sloot Dow Jones met 0,5% winst af op 14.690 punten. Ook de S&P 500 en Nasdaq sloten af met 0,5% winst ondanks het feit dat veel financiële analisten aangeven dat er opnieuw grijze wolken boven de Verenigde Staten hangen.

KPN grootste stijger in Europa; aandelen KPN met 4,95% gestegen

Vandaag was KPN (AEX) de grote winnaar op de Europese beurzen. Het Nederlandse telecombedrijf zag haar koers stijgen met 4,95%. Naast KPN sloot vandaag ook Air France-KLM met winst af. De vliegtuigmaatschappij zag dat het aantal passagiers per vlucht met 2,2% was toegenomen tegenover vorig jaar.

Er waren vandaag ook verliezers op de beurzen. De grootste verliezer op de AEX was vandaag Heineken. De aandelen van de Nederlandse bierbrouwer zakte met 2,6%. Uitzendbureau Randstad zag de waarde van haar aandelen vandaag met 2,4% zakken.

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie