Beleggers Wall Street stellen zich afwachtend op

Beleggers Wall Street stellen zich afwachtend op

De afgelopen dagen koelde het optimisme over de Amerikaanse economie ietwat af. Nadat er een aantal teleurstellende cijfers werden bekend gemaakt, besloten veel beleggers om een afwachtende strategie te hanteren. Vanaf deze week zullen de kwartaalcijfers van verschillende beursgenoteerde bedrijven bekend gemaakt worden. De stemming onder de beleggers aandelen Wall Street is wisselend.

Aandelen: Alcoa maakt als eerste kwartaalcijfers bekend

Vandaag trapte Alcoa het zogeheten kwartaalcijferseizoen af. Het aluminiumconcern haar winst zag stijgen naar 149 miljoen dollar tegenover een 94 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De omzet van het concern was echter wel gedaald en dat geeft reden tot twijfel. Analisten zijn bang dat veel beursgenoteerde bedrijven komende week zullen negatief nieuws zullen verkondigen.

Naar aanleiding van de cijfers van Alcoa stegen de aandelenkoersen van Wall Street in lichte mate. De Dow Jones index sloot op 14.613, 48 punten (0.3% winst). S&P 500 schoot met 0.6% winst omhoog tot 1.563,07 punten en Nasdaq sloot af met 3.222,25 punten (0.6% winst).

Aan het einde van de week zullen JPMorgan Chase en Wells Fargo hun kwartaalcijfers bekend maken. De afgelopen weken zijn het vooral de aandelen van financiële instellingen die in waarde zakken.

Algemene stemming beleggers en analisten is pessimistisch

Beleggers verwachten niet dat de winst op Wall Street van vandaag zal aanhouden. Zo waarschuwen financiële analisten voor een algeheel winstverlies bij alle beursgenoteerde bedrijven in de S&P 500 beurs. Twee maanden terug werd nog aangegeven dat deze bedrijven het eerste kwartaal van 2013 gemiddeld een winst van 1.2% zouden boeken.

De winst van vandaag werd naast de kwartaalcijfers van Alcoa gestuwd door een behoorlijke stijging van aandelen BioCryst (ca. 13%) en een lichte stijging van aandelen General Electric (0.8%). BioCryst maakte bekend dat de Chinese autoriteiten een medicijn sneller dan verwacht heeft goedgekeurd. General Electric maakte bekend dat het 3,3 miljoen dollar heeft neergeteld voor de overname van Lufkin Industries.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie