Ryanair noemt steun aan nationale luchtvaartmaatschappijen illegaal

 

Flink verlies Ryanair

Flink verlies Ryanair

De steun die vanwege Covid 19 die aan nationale luchtvaartmaatschappijen door de verschillende regeringen wordt aangeboden is illegaal. Dat zegt althans Ryanair, nadat het de vervoerscijfers over de afgelopen maanden gepresenteerd had. Daarmee voelt Ryanair zich- behalve de gevolgen die het ondervindt als gevolg van corona- dubbel getroffen. Met  de ‘illegale’ steun wordt onder meer de steun die Air France KLM van Nederland en Frankrijk krijgt bedoeld. En dat terwijl het zelf dit jaar nog 600 miljoen pond ontving uit het Covid Corporate Financing Facility programma.

Steun aan nationale luchtvaartmaatschappijen illegaal; bezettingsgraad Ryanair naar 73 procent

De vervoerscijfers lieten zien dat Ryanair behoorlijk minder passagiers heeft vervoerd. Het vervoerde in oktober 4,1 miljoen passagiers, een daling van rond de 70 procent op jaarbasis. In september waren nog 5,1 miljoen mensen vervoerd. De bezettingsgraad in oktober was 73 procent en dat getal is ten opzichte van de maanden ervoor nog redelijk stabiel. Voor de goede orde, in oktober 2019 was de bezettingsgraad nog 96 procent.

Vloot bleef van maart tot eind juni aan de grond

De vliegtuigen van Ryanair bleven vanaf midden maart tot eind juni aan de grond. Althans, dat gold voor ruim 99 procent van de vloot. Vanaf 1 juli kon weer wat gevlogen worden binnen het eigen netwerk. Nu echter dreigt opnieuw een lockdown in het Verenigd Koninkrijk, een belangrijke markt voor Ryanair dat dus weer financiële klappen krijgt straks. Covid 19 betekende ondertussen al het einde van luchtvaartmaatschappijen als Flybe, Germanwings, Level Europe. Maatschappijen als Alitalia, Air France KLM, LOT, Lufthansa en SAS redden zich nog, met dank aan de staatssteun die ze krijgen, iets dat bij de leiding van Ryanair dus onwettig is en gevolgen zal hebben voor de toekomst. ‘Het verstoort de concurrentie. Want door de staatssteun kunnen zij straks nog jarenlang onder de kostprijs werken.

Nettoverlies van 197 miljoen euro

Ryanair speelde in op Covid-19 en wist de operationele kosten terug te brengen van 4,1 miljard naar 1,35 miljard. Onder de streep bleef echter een nettoverlies over van 197 miljoen euro. Een jaar eerder was er nog 1,15 miljard euro winst geboekt. Ryanair is echter strijdbaar en profiteerde bovendien zelf ook van staatssteun met de al genoemde 600 miljoen pond als Covid Corporate Financial Facility. Of dit al dan niet illegaal is, daar hoorden we  helemaal niemand over bij Ryanair. ‘We hebben bovendien een zeer sterke balans van meer dan 4,5 miljard’, liet een woordvoerder weten. Ryanair gaf geen outlook af.

Wil je ook in aandelen? Check hier dan alvast de brokers.

Broker / Aanbieder Omschrijving Actie  Meer info >
DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Nu Gratis rekening openen >
Open gratis rekening! >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen, Bitcoins en meer. Al vanaf € 180,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Nu aandelen kopen zonder commissie!

Gratis rekening openen: Geen commissie of beheerkosten
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Binck Zelf Beleggen
Zelf beleggen
Binck is één van meest populaire en gebruiksvriendelijke aandelen brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Open gratis rekening: Nu Gratis € 200,- transactietegoed!
Open gratis rekening: Nu Gratis € 200,- transactietegoed!

Kosten informatiepakket: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
ABN AMRO Zelf Beleggen
Zelf beleggen
ABN AMRO biedt voor de geïnteresseerde belegger de mogelijkheid om voor lage kosten en met behulp van tools & expertise zelf te beleggen in aandelen, ETF's en beleggingsfondsen.Open gratis rekening. Nog geen ABN AMRO klant? Ook in 10 min. geregeld!
Open gratis rekening: beleggen al mogelijk vanaf € 50,-

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren"
Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren"

Kosten informatiepakket: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
ABN AMRO Begeleid Beleggen
Laten beleggen
Een makkelijke en slimme manier van beleggen: de experts van ABN AMRO helpen je met het kiezen van een strategie en nemen het werk uit handen.Open gratis rekening. Nog geen ABN AMRO klant? Ook in 10 min. geregeld!
Open gratis rekening: beleggen al mogelijk vanaf € 50,-

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Meer info >
Binck Forward
Laten beleggen
Starten met je geld laten beleggen? Dat kan vanaf elk bedrag met Binck Forward. Het is mogelijk om heel doelgericht te beleggen tegen de laagst mogelijke kosten.
Open eenvoudig een rekening: Nu tot € 400,- startgeld cadeau!
Open Gratis een rekening: Nu tot € 400,- startgeld cadeau!
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Open een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct startenTop aandelen broker


Meer info >
Laten Beleggen door Brand New Day
Brand New Day: laat je geld eenvoudig beleggen in aandelen en obligaties met belastingvoordeel! Kies eenmalig je gewenste rendement en risico en laat de specialisten het werk doen. Zeer lage kosten en geen ervaring nodig.Open nu gratis een beleggersrekening
Open gratis een rekening

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct startenMexem Beleggen
Mexem is de nieuwe online broker in Nederland waar je écht goedkoop kan beleggen in aandelen, opties en meer. Ze geven aan de goedkoopste te zijn op Nederlandse, Belgische en Duitse aandelen. Ook krijg je persoonlijke begeleiding. Vraag gratis informatie aan >
Gratis informatie aanvragen >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct startenExporo: Beleggen in Vastgoed Aandelen
De Duitse marktleider Exporo maakt het nu ook in Nederland voor particuliere beleggers mogelijk om al vanaf € 1000,- vastgoed aandelen te kopen én te verkopen. Hierdoor kan je flexibel beleggen met vastgoed aandelen en mogelijk profiteren van een interessant rendement op de huuropbrengsten en waardevermeerdering van vastgoed. Vraag gratis informatie aan of start direct >
Start nu en ontvang € 100,- bonus bij een storting van € 1000,- of hoger >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

 

Speak Your Mind

*