Unilever wordt volledig Brits, Nederland loopt miljoenen aan dividendbelasting mis

Unilever wordt volledig Brits
Unilever wordt volledig Brits

Het Britse hooggerechtshof bepaalde vandaag dat Unilever de NV en PLC samen mag voegen tot een volledig Brits bedrijf.  Dit zal vanaf 29 november ook daadwerkelijk gebeuren. De aandeelhouders krijgen voor elk NV aandeel een aandeel Unilever Plc terug.

Unilever wordt volledig Brits

Iedereen kan zich ongetwijfeld de discussies in de Tweede Kamer herinneren, die discussies die gingen over het afschaffen van de dividendbelasting, Premier Rutte was hier voor, teneinde een situatie als met Unilever dus te voorkomen.  De oppositie kon zich hier echter niet in vinden, Rutte c.s. moesten zich niet zo laten leiden door de grote multinationals. En waarom zou je dergelijke grote ondernemingen bevoordelen? Je zou wel gek zijn.

Aanvankelijk wilde Unilever juist volledig Nederlands worden

Voor Rutte was het niet afschaffen van de dividendbelasting extra zuur. Hij was het namelijk die zich steeds hard had gemaakt voor de omvorming van Unilever tot een volledige Nederlandse onderneming. Want dat was aanvankelijk het plan dat topman Paul Polman samen met Rutte in gedachten had. De premier wilde, best begrijpelijk, niet zonder de dividendmiljoenen en bovendien is een partij als Unilever goed voor  de werkgelegenheid.

Rutte probeerde de dividend alsnog af te schaffen

Polman stuurde de premier echter op zomaar een ochtend een sms. Daarin liet hij weten dat Unilever Brits werd. Polman moest  dit wel besluiten, na hevige reacties over de dividendbelasting die betaald moest worden van vooral de Britse aandeelhouders. Rutte probeerde nog dezelfde dag met alles wat hij had de dividendbelasting af te schaffen. Dat lukte hem echter niet.

Vandaag toestemming van de Britse rechtbank

Dat Unilever volledig Brits wordt en ook gaat verhuizen, daarvoor kreeg het vandaag toestemming van de Britse rechtbank.  Daarmee is Nederland dus zeker de vele miljoenen aan dividendbelasting kwijt. En dat is best een strop. Om hoeveel miljoenen het precies gaat, is overigens niet bekend.

Nederlandse aandelen verdwijnen

Unilever was al anderhalf jaar lang op zoek naar een nieuwe structuur. De eerste optie daarbij was dus om volledig Nederlands te worden. Vanwege het in stand houden van de dividendbelasting ging dat plan echter niet door. De dividendmiljoenen verdwijnen overigens omdat de Nederlandse aandelen verdwijnen. En precies daarover werd dividendbelasting geheven.

Wil je aandelen kopen? Check dan hier alvast de brokers. Je hebt ze namelijk nodig.

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Unieke actie: Nu tot 20 aandelen cadeau!
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen maar ook om te sparen met hoge spaarrente. Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

 

Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie