Ryanair noemt steun aan nationale luchtvaartmaatschappijen illegaal

 

Flink verlies Ryanair
Flink verlies Ryanair

De steun die vanwege Covid 19 die aan nationale luchtvaartmaatschappijen door de verschillende regeringen wordt aangeboden is illegaal. Dat zegt althans Ryanair, nadat het de vervoerscijfers over de afgelopen maanden gepresenteerd had. Daarmee voelt Ryanair zich- behalve de gevolgen die het ondervindt als gevolg van corona- dubbel getroffen. Met  de ‘illegale’ steun wordt onder meer de steun die Air France KLM van Nederland en Frankrijk krijgt bedoeld. En dat terwijl het zelf dit jaar nog 600 miljoen pond ontving uit het Covid Corporate Financing Facility programma.

Steun aan nationale luchtvaartmaatschappijen illegaal; bezettingsgraad Ryanair naar 73 procent

De vervoerscijfers lieten zien dat Ryanair behoorlijk minder passagiers heeft vervoerd. Het vervoerde in oktober 4,1 miljoen passagiers, een daling van rond de 70 procent op jaarbasis. In september waren nog 5,1 miljoen mensen vervoerd. De bezettingsgraad in oktober was 73 procent en dat getal is ten opzichte van de maanden ervoor nog redelijk stabiel. Voor de goede orde, in oktober 2019 was de bezettingsgraad nog 96 procent.

Vloot bleef van maart tot eind juni aan de grond

De vliegtuigen van Ryanair bleven vanaf midden maart tot eind juni aan de grond. Althans, dat gold voor ruim 99 procent van de vloot. Vanaf 1 juli kon weer wat gevlogen worden binnen het eigen netwerk. Nu echter dreigt opnieuw een lockdown in het Verenigd Koninkrijk, een belangrijke markt voor Ryanair dat dus weer financiële klappen krijgt straks. Covid 19 betekende ondertussen al het einde van luchtvaartmaatschappijen als Flybe, Germanwings, Level Europe. Maatschappijen als Alitalia, Air France KLM, LOT, Lufthansa en SAS redden zich nog, met dank aan de staatssteun die ze krijgen, iets dat bij de leiding van Ryanair dus onwettig is en gevolgen zal hebben voor de toekomst. ‘Het verstoort de concurrentie. Want door de staatssteun kunnen zij straks nog jarenlang onder de kostprijs werken.

Nettoverlies van 197 miljoen euro

Ryanair speelde in op Covid-19 en wist de operationele kosten terug te brengen van 4,1 miljard naar 1,35 miljard. Onder de streep bleef echter een nettoverlies over van 197 miljoen euro. Een jaar eerder was er nog 1,15 miljard euro winst geboekt. Ryanair is echter strijdbaar en profiteerde bovendien zelf ook van staatssteun met de al genoemde 600 miljoen pond als Covid Corporate Financial Facility. Of dit al dan niet illegaal is, daar hoorden we  helemaal niemand over bij Ryanair. ‘We hebben bovendien een zeer sterke balans van meer dan 4,5 miljard’, liet een woordvoerder weten. Ryanair gaf geen outlook af.

Wil je ook in aandelen? Check hier dan alvast de brokers.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

 

Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie