Stort kaartenhuis dat Tesla heet in?

Tesla niet in S&P 500
stort kaartenhuis Tesla in?

Stort kaartenhuis dat Tesla heet in? Dat is de vraag nu het aandeel Tesla de afgelopen dagen 21 procent in waarde daalde. Gek genoeg lijkt het wel of menig insider zich verkneukelt om de ineenstorting van het aandeel van de producent van de elektrische auto. Overigens steeg de waarde van het aandeel Tesla  vanaf begin van dit jaar met liefst 800 procent.

Stort kaartenhuis dat Tesla heet in en was de hoge koers wel realistisch?

Dat het aandeel Tesla zo steeg, werd door insiders niet voor mogelijk gehouden. Dat was, zo zeggen de kenner nu, overdreven. Dit om  het simpele feit dat er geen enkel groeiscenario denkbaar was dat die hoge koers rechtvaardigde.  De insiders menen dat nu hun gelijk bewezen wordt. Tesla zelf besloot vorige week over te gaan tot een aandelensplitsing. Ook dit wordt door de analisten als iets beschouwd dat de situatie niet snel zal verbeteren en als iets dat als niet aantrekkelijk voor potentiele beleggers is.

Van 500 naar 330 dollar

Hadden de waarde van Tesla amper een week geleden nog een waarde van 500 dollar per stuk, die waarde is nu gezakt naar 330 dollar. De reden is toch vooral het feit dat Tesla niet opgenomen werd in de S&P 500. Eigenlijk was iedereen ervan uitgegaan dat dit wel het geval zou zijn. Toen de herziene S&P 500 lijst bekend werd,  zakte het aandeel Tesla verder en verder. De vraag is of dit nu de definitieve ineenstorting is en Tesla straks een waarde zal bereiken die normaler is.

Aandelen Nikola stijgen fors

Een andere bouwer van elektrische auto’s, Nikola, deed wel goede zaken op de beurs. Nikola zag de waarde van het aandeel met 40 procent stijgen namelijk.  Dit kwam tot stand nadat General Motors had laten weten 2 miljard dollar in Nikola te steken. General Motors kreeg er een belang van 11 procent in Nikola voor terug.

Wil je ook in aandelen? Check dan hier alvast de brokers

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie