Succesvol beleggen? Pak een kanskaart!

Monopoly, wie kent het niet? Het populaire gezelschapsspel bestaat al zo’n tachtig jaar maar blijft jong en oud fascineren. In menig gezin worden regelmatig kanskaarten gepakt, straten gekocht en huizen of hotels gebouwd. Maar wist je dat het spel naast het vullen van een regenachtige zondagmiddag ook veel lessen biedt voor succesvol beleggen?

Succesvol beleggen door het spreiden van winkansen

Spreid je beleggingen en concentreer je niet alleen op ‘het grote geld’. De beste belegging in het spel hoeft niet de blauwe regio te zijn. Als je naast een kleur ook enkele spoorwegen en strategische eigendommen in je bezit hebt, heb je meer winkansen.

Durf risico’s te nemen

Iemand die op zijn geld blijft zitten, wint nooit met Monopoly maar ook niet in het echt leven. Als je genoegen neemt met de spaarrente van de bank, zal je vermogen nooit groeien. Als je rijk wilt worden, zul je dus risico’s moeten nemen.

Maak de juiste afwegingen

Elk eigendom in Monopoly kan rendement genereren maar denk goed na waar je je geld op inzet. De spoorwegen worden dan wel het meest bezocht, je kunt ze niet verder ontwikkelen. Monopoly dwingt spelers afwegingen te maken over kansen en returns op beleggingen.

Zet je eigendunk opzij

Een speler die zwak lijkt, kan met een goede strategie het spel opeens overhoop gooien. Dat gebeurt ook vaak in het echte leven. Grote spelers kunnen omvallen waar de kleintjes ineens onverwachts om de hoek komen kijken.

Durf te onderhandelen

Naast het financiële aspect leert Monopoly ook hoe je slim kunt onderhandelen. Je kunt nooit succesvol beleggen als je geen sociale competenties hebt.

Succesvol beleggen in 2015? Haal dit leerzame spel dan snel uit de kast, blaas het stof er af en speel het met wie maar wil. Onthoud wel goed dat je met Monopolygeld enkel kunt ‘oefenen’. Zodra je echt start met beleggen, maak dan gebruik van een broker. Een broker helpt je om op een succesvolle manier te beleggen.

Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie