Top 10 beursgangen (IPO) in 2022

Het aantal IPO’s brak alle records in 2021. Dit zowel wat betreft het aantal noteringen als het opgehaalde kapitaal. Wereldwijd hebben 1635 bedrijven een beursnotering. Al deze bedrijven samen haalden 330,7 miljard dollar op. Lees hier alles over de top 10 beursgangen in 2022.

Bekijk de mogelijkheden om te beleggen in beursgangen bij Freedom24 >
of start direct

Top 10 beursgangen in 2022

Natuurlijk bleef Amerika wat betreft het aantal IPO’s de grootste. In 2021 werd in dat land 133 miljard dollar opgehaald. Azië was een prima tweede met 106 miljard terwijl de Europese markt ‘genoegen moest nemen’ met 74 miljard dollar. Wat geweest is, is geweest. We richten daarom onze bik op het nieuwe jaar en stellen nu al tien interessante beursgangen die in 2022 plaats zullen vinden aan je voor. Lees hier alles over de top 10 beursgangen voor het nieuwe jaar.

#1 Starlink beursgang

Zo gaat Starlink in 2022 naar de beurs. Het bedrijf geldt als een zeer snelle satelliet internetdienst en dat zelfs op de meest afgelegen plekken in de wereld. Daarbij wordt gebruik gemaakt van rond de vierduizend satellieten. Starlink is een project van Tesla voorman Elon Musk, die er hoogstpersoonlijk op toeziet dat de beursgang in 2022 ook daadwerkelijk gestalte zal gaan krijgen. De beursgang is bepalend voor de toekomst van de onderneming namelijk.

Lees meer informatie over de Starlink IPO en wees er als eerste bij via Freedom24 >Lees meer over Starlink en wees er als eerste bij met Freedom24 >Lees meer over Starlink IPO en start bij Freedom24 >

#2 TikTok beursgang

Ook TikTok gaan we in 2022 terugzien op de beurs. TikTok is een project van ByteDance en een platform dat ondertussen gebruikt wordt door 200 miljoen mensen. De weg naar markeringcampagnes ligt nadrukkelijk open voor Tik Tok, dat in Walmart en Oracle twee belangrijke eigenaren heef. De datum van de beursgang staat nog niet vast, dat er een beursgang gaat komen is echter wél duidelijk.

Lees meer informatie over de TikTok IPO en wees er als eerste bij via Freedom24 >

#3 Reddit beursgang

Ook Reddit gaat in 2022 naar de beurs. Het online platform geniet vooral bekendheid als een discussieplatform. Het hoort ondertussen bij de twintig meest bezochte websites wereldwijd. Elke dag opnieuw bezoeken rond de 52 miljoen mensen het platform. Ondertussen wordt Reddit een waarde toegekend van 10 miljard dollar. Reddit zou daar na de beursgang zelf graag 15 miljoen dollar van maken.

Lees meer informatie over de Reddit IPO en wees er als eerste bij via Freedom24 >

#4 Discord beursgang

Ook Discord gaan we in 2022 terugzien op de beurs. Discord is een gratis berichtenservice die bovendien toegang biedt tot spraak- en videoconferenties. Nu al maken 140 miljoen mensen gebruik van de diensten van Discord, een bedrijf dat nu al een waarde heeft van 7 miljard dollar.

Lees meer informatie over de Discord IPO en wees er als eerste bij >

#5 Instacart beursgang

Instacart gaat in 2022 ook naar de beurs. Deze online bezorgservice van boodschappen staat in de Verenigde Staten op de derde plaats, keurig na Walmart en Amazon. En dan sta je er goed op. De beursgang past perfect bij de groei die het bedrijf door heeft gemaakt. Daarbij werd het overigens nadrukkelijk in het zadel geholpen door de uitbraak van de pandemie.

Alles over de Instacart IPO en hoe jij als eerste kan meedoen >

#6 Stripe beursgang

Een bedrijf dat ook de gang naar de beurs gaat maken is Stripe. Stripe is een online betaalservice en ondertussen wordt het gerekend tot de twaalf meest invloedrijke startups ter wereld. En dat van het laatste decennium. Hoewel de beursgang van Stripe een kwestie van tijd lijkt, lijken de machtshebbers nog geen haast te maken met de beursgang.

Lees meer over de Stripe IPO en hoe je als eerste kan meedoen >

#7 Klarna beursgang

Ook Klarna zal in 2022 zeker geen modderfiguur slaan op de beurs. Integendeel zelfs. Klarna geldt nu al als één van de grootste digitale banken ter wereld. Het staat vooral bekend om het aanbieden van uitgestelde betalingsregelingen voor een scala aan retailproducten. Klarna is actief in twintig landen en nu al wordt de onderneming gewaardeerd op een bedrag van 46 miljard dollar.

Meer weten over de Klarna IPO en hoe je als eerste kan meedoen >

#8 Chime beursgang

Ook Chime gaat naar de beurs. Chime geldt als één van de grootste digitale banken van Amerika. De onderneming wordt gewaardeerd op 14,5 miljard dollar. De pandemie legde Chime bepaald geen windeieren. Daarbij hielp nadrukkelijk ook de zeer gebruiksvriendelijke app. Chime is wel al actief bezig met de voorbereidingen voor een beursgang.

Lees meer informatie over de Chime IPO en hoe je er als eerste bij kan zijn >

#9 Databricks beursgang

Databricks gaat in2022 naar de beurs. Het bedrijf richt zich op gegevensopslag en biedt daarvoor een open en uniform platform.  Ondertussen maken al vijfduizend organisaties gebruik van de diensten van Databricks, waaronder ook ABN Amro.  De waarde van Databricks wordt geschat op 28 miljard dollar.

Meer informatie en hoe je mogelijk kan profiteren van de Databricks IPO lees je hier >

#10 Impossible Foods beursgang

De top tien wordt afgesloten door Impossible Foods, bekend van de veganistische producten die het ontwikkelt en produceert. Bekende producten zijn wel de vleesvervanger en de hamburger. Ondertussen wordt ook gewerkt aan een uitgebreide lijn met zuivelproducten. Impossible Foods wordt nu al een waarde toegekend van 8,4 miljard dollar.

Meer info over Impossible Foods IPO en hoe je als eerste kan meedoen >

Beleggen in beursgangen? Bekijk Freedom24 eens!

beleggen beursgang IPO

Als jij ook in aandelen wilt beleggen, dan kun je dat doen via Freedom24. Deze aanbieder maakt beleggingen voor iedereen mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld beleggen in aandelen, ETF’s en obligaties en dat op een snelle en zeer simpele wijze. Je kunt beleggen in IPO’s van Amerikaanse en Europese bedrijven en de gemiddelde prijsgroei van IPO-aandelen bij Freedom24 is 60 procent in 93 dagen (vanaf 28.12.2021). Goed om te weten: in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Bekijk de mogelijkheden om te beleggen in beursgangen bij Freedom24 >
of start direct

Beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van kapitaalverlies in.

5/5 - (4 stemmen)

Plaats een reactie