Vinted gaat naar de beurs

Vinted gaat naar de beurs. Althans, dat beweren intimi rondom de onderneming. Wanneer de beursgang plaats moet vinden is niet bekend. Ook is niet bekend wat een aandeel Vinted moet gaat kosten en hoeveel aandelen er precies verkocht gaan worden.

Vinted gaat naar de beurs; datum is nog niet bekend

Vinted is van origine een bedrijf uit Litouwen. Het werd opgericht in 2008. Vinted is ene soort van marktplaats. Je kunt er goederen en specifiek kleding kopen en verkopen. Het bedrijf is al in tien verschillende landen actief en ook nadrukkelijk in Nederland en België. In 2016 kwam Vinted in zwaar weer. Een bankroet dreigde. Juist op dat moment nam de Nederlander Thomas Plantenga Vinted over. Hij slaagde er in luttele jaren in om Vinted winstgevend te maken. In 2019 bijvoorbeeld, had het bedrijf al een marktwaarde van 1 miljard euro.

Vinted heeft grootse plannen

‘Een beursgang is inderdaad interessant. Dan zullen we zoeken naar een geschikt moment. Wat we vooral willen is dat Vinted nog decennia zal blijven bestaan. We voorzien in ene behoefte’, legt Plantenga uit. Vinted heeft grootste plannen. Het wil bijvoorbeeld nieuwe Europese markten openen en wil zich met de jaren meer gaan toeleggen op de meer luxe kledingmerken.

Check altijd eerst AllesOverAandelen.com

Wil jij straks aandelen Vinted kopen? Dan ga je zaken doen met ene broker. De voor jou beste broker kun je vinden door de brokers hier op AllesOverAandelen.com goed met elkaar te vergelijken. Dan vind je zeker weten de voor jou beste broker en is de kans op rendement weer een stuk groter.

5/5 - (7 stemmen)
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie