Zenuwslopend begin van de week voor beleggers in aandelenbeurzen

De beurzen beginnen deze week met een opmerkelijke daling van de aandelenbeurzen. Waar vorige week geen wolkje aan de lucht was, hebben de beurzen op Wall Street een flink verlies moeten incasseren. De groei van de Chinese economie, een belangrijke aanjager van de wereldeconomie, begint af te nemen. De gevolgen zijn meteen zichtbaar voor aandelenmarkten wereldwijd.

Beleggen? Tip: Kies de beste en goedkoopste broker

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Unieke actie: Nu tot 20 aandelen cadeau!
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen maar ook om te sparen met hoge spaarrente. Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Aandelenbeurzen in de min na publicatie Chinese overheid

Bijna direct na de aankondiging van de Chinese overheid, gingen overal ter wereld de aandelenbeurzen in de min. De Chinese economie is momenteel ontzettend belangrijk voor de wereldeconomie. De afgelopen weken stijgen de beurzen, en het vertrouwen van de beleggers, na goed nieuws uit China. Slecht nieuws uit deze richting is echter fataal voor de beurzen. De Chinese overheid maakte vandaag de macrocijfers van het afgelopen kwartaal bekend. Daaruit blijkt dat de Chinese economie met 7.7% gegroeid is. Men had gerekend op een groei van minstens 8% waardoor de Chinese economie wellicht aan het afkoelen is.

Aandelen mijnbouw- en grondstoffensector het hardst onderuit

De mijnbouw- en grondstoffensector is het hardst getroffen door het teleurstellende groeicijfer van China. Mijnbouwbedrijven zoals Newmont Mining en Rio Tinto zagen hun aandelen met ca. 2% in waarde dalen. Men verwacht een lagere vraag naar grondstoffen. De prijs per vat Amerikaanse olie ging door de verwachte lagere vraag uit China ook omlaag. De prijs per vat staat nu op 88,89 dollar. Oliemaatschappijen als Chevron en Exxon Mobil verloren ook ruim 2%.

Aandelenkoersen ook in Europa achteruit

Ook in Europa voelde men de gevolgen van de teleurstellende cijfers van China. In Amsterdam zakte de AEX met 0,7% naar 346,30 punten. De MidKap zakte met maar liefst 1% naar 523,39 punten. Ook de beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt daalden licht. De gevolgen voor Wall Street waren echter groter. De Dow Jones zakte met 1,1% en sloot af op 14.707 punten. De S&P zakte 1,4% en sloot af op 1.57 punten. De Nasdaq verloor 1,5% en sloot af op 3.245 punten. Eind verleden week werd er al verwacht dat beleggers hun winst zouden verzilveren.

Vond je dit nuttig?
Kasper, Aandelen en Beleggen expert
Laatste berichten van Kasper, Aandelen en Beleggen expert (alles zien)

Plaats een reactie