Zoom Video wil 1,5 miljard ophalen

Heineken hekkensluiter op AEX

Zoom Video heeft plannen 1,5 miljard ophalen. Dat wil het doen met het uitgeven van nieuwe aandelen. Zoom diende voor de aandelenuitgifte een verzoek in bij toezichthouder SEC.  Voor welke prijs de aandelen uitgegeven van de hand gaan is nog niet geheel duidelijk.  Wel is duidelijk dat de JP Morgan Bank de begeleiding zal verzorgen.

Zoom Video wil investeren en eventueel overnames plegen

Met het opgehaalde geld wil het bedrijf de algemene bedrijfsdoeleinden realiseren in de vorm van werkkapitaal. Het geld zal aangewend worden voor operationele uitgaven en investeringen. Een deel zal gereserveerd worden voor overnames. Voor de goede orde, Zoom is een Amerikaans softwarebedrijf voor teleconferentieservice. Middels het platform kunnen videoconferenties, online vergaderingen en chatsessies gehouden worden.

 Omzet van 1,8 miljard dollar

Zoom Video haalde de eerste 9 maanden een omzet van 1,8 miljard dollar. Dat was aanzienlijk meer dan de omzet van een jaar eerder. De omzet was toen namelijk nog ‘slechts’ 434 miljoen dollar. Dat heeft uiteraard te maken met het uitbreken van corona. Daardoor gebruikten bedrijven veel vaker de diensten van  de specialist die Zoom heet.

AEX sluit licht hoger

De AEX sloot dinsdag 0,2 procent hoger op 643,58 punten. Koploper was Shell dat het aandeel bijna drie procent in waarde zag stijgen.  Galapagos en Aegon wonnen beide ruim 2 procent. Heineken sloot de rij met een verlies van 2 procent. Op de AMX was Fugro de meest opvallende speler. Het aandeel  werd 7 procent meer waard.

Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie