Aandeelhouders Shell vrezen voor dividend 2020

Shell en de dividendvraag
Shell en de dividendvraag

De olieprijs zit iets in de lift maar ligt nog steeds op zeer laag niveau. Aandeelhouders Shell vrezen voor dividend, want het is maar de vraag hoe de oliegigant dit denkt te kunnen betalen. En gaan ze eigenlijk wel betalen, of schroeven ze het dividend naar beneden? Schrale troost, insiders denken dat de olieprijs over een jaar weer op normaal niveau zal liggen.

Aandeelhouders Shell vrezen voor dividend 2020: is er voldoende geld?

Kijken we naar de olieprijs dan zien we dat de Brent olieprijs nu iets onder de 25 dollar per vat ligt. Let op: bij het begin van 2020 lag die prijs nog rond de 69 euro. Die enorme daling heeft gevolgen voor Shell en kan gevolgen hebben voor de aandeelhouders. Voor de duidelijkheid, beleggers in Shell beleggen om het dividend en niet om de koers. De vraag is nu echter of het dividend onder deze omstandigheden wel te handhaven is.

Shell sneed al in de kosten en stopte met het kopen van eigen aandelen

Eigenlijk moet een vat olie 50 dollar opleveren, wil Shell het dividend handhaven. Insiders denken overigens dat over een jaar vanwege afspraken die landen maken en vanwege het wegvallen van productie weer op normaal niveau zal liggen.  Shell verlaagde na de Tweede Wereldoorlog nooit dividend, zelfs niet in de ergste crises. Dat moet aandeelhouders van nu enige hoop bieden. Bovendien heeft het terugschroeven van dividend nare gevolgen. Goed signaal is ook dat Shell onlangs bezuinigingen aankondigde, stopte met het kopen van de eigen aandelen en sneed in de kosten. De verwachting is dat met dit geld de dividend betaald zal worden, zoals vorig jaar de winst gebruikte om dividend uit te keren.

Ook in aandelen? Vergelijk hier de verschillende brokers:

Omschrijving

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen
Unieke actie: Nu tot 20 aandelen cadeau!
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 van Freedom Finance is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen maar ook om te sparen met hoge spaarrente. Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie