Kwart aandelen Airport Eelde in andere handen

esymbolisch bedrag voor aandelen
Aandelen vliegveld in andere handen

De gemeente Groningen heeft 26 procent van de aandelen die het had in Groningen Airport Eelde van de hand gedaan en verkocht aan de stichting FB Oranjewoud. Met de overdracht was een (symbolisch) bedrag van 1 euro gemoeid. Voor dat bedrag waren de aandelen in het vliegveld nog in de boekhouding van de gemeente Groningen opgenomen.

Aandelen Airport Eelde naar FB Oranjewoud

De overdracht heeft overigens niets te maken met het coronavirus. De beslissing om de aandelen van de hand te doen dateren namelijk al van 2017. Het wachten was echter op een geschikte partij. Die is nu in de stichting FB Oranjewoud gevonden. De stichting FB ontstond toen de Friesland Bank verkocht werd aan de Rabobank. Het vermogen dat met die overdracht werd verkregen resulteerde in de oprichting van de stichting. De stichting heeft zich als doel gesteld het sociaal economisch en cultureel klimaat in Noord Nederland te verbeteren.

Ook belang in NDC Mediagroep

Binnen de stichting is ruimte gemaakt voor een participatie BV, die ook belangen heeft in andere bedrijven. De NDC Mediagroep is daar de bekendste van. Dit is de uitgever van onder meer het Dagblad van het Noorden. De stichting hoopt met een kwart van de aandelen die het nu in het bezit heeft het ondernemersklimaat in het Noorden te verbeteren. De stichting hoopt verder dat het vliegveld in Eelde een aanjager wordt voor de werkgelegenheid in dit deel van het land.

Wil je ook aandelen kopen, check dan de brokers

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie