Aandelen Nederlandse koffie worden niet heel goedkoop

De aandelen Nederlandse koffie, die van Douwe Egbers om precies te zijn,  worden niet goedkoop. Dat is een eerste voorzichtige conclusie van insiders die ondertussen meer inzicht hebben in de gang van zaken achter de beursgang. De aandelen  worden als aandelen  JDE Peet’s  verhandeld. Wel blijven de aandelen Nederlandse koffie wat betreft een concurrent als het Zwitserse Nestlé goedkoper.

Aandelen Nederlandse koffie niet goedkoop, wél goedkoper dan Nestlé

Deze week werd bekend dat er voor 2,25 miljard euro aan aandelen, zowel nieuwe als bestaande aandelen, geplaatst worden bij institutionele beleggers. De prijs zal tussen de 30 en 32,25 euro liggen. Dit is goed  voor een marktkapitalisatie tussen de 14,9 en 16 miljard euro. Daarmee zit DE aan de onderkant van de bandbreedte,

Nieuwe en bestaande aandelen op de markt

Met een schuld van 6,5 miljard ontstaat een ondernemingswaarde van 22,6 miljard euro. Dit staat gelijk aan 15 keer het EBITDA resultaat en zelfs 18 keer het EBIT resultaat over 2019, En dat is wel aan de hoge kant wat betreft het gemiddelde in de voedingssector. Vaak ligt dit tussen de 13 en 16 keer namelijk. Dit maakt een aandeel Nederlandse koffie dus beslist niet goedkoop, Op de markt komen overigens zowel de aandelen van de grootaandeelhouders Mondelez en JAB en nieuwe aandelen.

Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie