Aandelenkoersen stijging: lachende gezichten op Amsterdamse beurs

Aandelenkoersen stijging AEX en Wallstreet
Aandelenkoersen stijging AEX en Wallstreet

Eindelijk weer eens lachende gezichten op de Amsterdamse beurs, gistermiddag, Reden? De AEX sloot af met een mooie winst van 1,8 procent op 424,26 punten, een mooie aandelenkoersen stijging. Nadat bekend werd dat de Amerikaanse centrale bank het bedrijfsleven zal gaan steunen, sloegen de naar koopjes zoekende speculanten onmiddellijk toe. Grote winnaars bleken uiteindelijk KPN en Curetis, die met respectievelijk 16 en 100 procent stegen. Ook de AMX steeg iets (0,5 procent) en sloot af op 605,01 punten. Amerika steunt het bedrijfsleven door voor tenminste 10 miljard dollar aan kortlopende bedrijfsobligaties op te kopen.

Ook al lachende gezichten op Wall Street, ook daar aandelenkoersen stijging

Ondertussen lijken de beurzen enigszins ‘gewend’ aan het coronavirus, al blijft het onrustig. De verwachting is dat die onrust ook nog wel even aan zal houden en dat er pas echt sprake zal zijn van rust als bekend wordt dat het virus onder controle is. In Amerika waren op Wall Street ook al lachende gezichten te zien, toen bleek dat de Dow Jones 3,5 procent hoger sloot. Ook de Nasdaq en de S&P 500 index stegen met 5,4 en 4,8 procent. Dat was goed nieuws, na een rampzalige maandag op Wall Street, waar toen sprake was van de grootste crash sinds 1987. Ook in Amerika blijft het voorzichtigheid troef bij de beleggers, zeker nu nog onduidelijk is hoe hard het coronavirus de economie zal treffen. Ondertussen komt er meer en meer steun en laten nu ook overheden weten steunmaatregelen te treffen, nadat eerder de centrale banken al hun hulp toezegden.

Na de centrale banken nu ook steun vanuit de overheden

Donald Trump liet weten dat er een ‘groot steunpakket’ komt en ondertussen liet ook de Nederlandse overheid weten met allerlei steunmaatregelen te komen. Het zorgde voor lachende gezichten in onder meer Amsterdam gisteravond, zeker bij de alerte koopjesjagers.

Ook aandelen kopen of juist verkopen? Kies de juiste broker:

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie