Nu al aandelen kopen of wachten op nog verdere koersdaling?

aandelen google kopen
Nu al beleggen in aandelen Google?

Het zal niemand ontgaan zijn, maar de beurskoersen zijn naar aanleiding van het coronavirus flink gedaald. Kijken we naar de AEX, dan zien we dat die ten opzichte van ruim twee maanden geleden zo’n dertig procent lager ligt op dit moment. En dus is het nu met een dergelijke koersdaling het moment om gebruik te maken van de koersdaling en aandelen kopen, zo is een grote groep beleggers van mening. ‘Nee’, roept een andere groep, ‘het is beter nog even te wachten op nog lagere aandelenkoersen‘.

Beurskoersen dalen naar dieptepunt, nu aandelen kopen?

Hoe dan ook, het is nog steeds bijzonder onrustig op de beurs. Het wachten is op de zogenaamde virusuitbraak piek. In het verleden bleek dat pas in de week na de piek het dieptepunt wordt bereikt. Daarna zal het rustiger worden op de beurs, al kan die rust ook al wederkeren als er bijvoorbeeld serieus sprake is op uitzicht op een vaccin. Dat is vaak ook het geval als de overheid de economie gaat stimuleren al is het dan niet meteen zo dat de beurs meteen weer in de lift zit. Dat heeft zeker even tijd nodig. De kwestie die de meeste beleggers bezighoudt is echter steeds of de koersdaling aandelen kopen tot gevolg zou moeten hebben.

Paniekbarometer zet aan tot het kopen van aandelen

Hoewel de paniekbarometer ons vertelt dat het nu toch echt de tijd is om aandelen te kopen – nooit eerder sloeg deze meter zo hoog uit namelijk- zeggen insiders dat dit nog niet het geval is. Vaak, zo weten zij uit ervaring, gaan de koersen nog wel een periode verder naar beneden. Bovendien is het een gegeven dat bepaalde sectoren het diepste dal nog niet hebben gezien. Dezelfde insiders zijn ook van mening dat het beter is eerst  de bevestiging te hebben gekregen dat het dieptepunt echt bereikt is, voor je besluit in te stappen. Je zou dan inderdaad de eerste tien procent kunnen missen, maar dat is nog altijd veel beter dan dat je nog eens een daling van 30 procent voor de kiezen krijgt.

Beleggers moeten scherp en alert blijven

Het is voor de actieve beleggers een kwestie van opletten en scherp blijven, de prijzen worden nu immers wel heel erg interessant. Aan het coronavirus kleven meer onzekerheden, bijvoorbeeld de herverkiezing van de Amerikaanse president Donald Trump. De verwachting is dat hij mede op basis van het coronavirus niet herkozen wordt. Maar stel dat Berni Sanders zijn opvolger wordt, dan zal het vertrek van Trump eerder een nadelig effect voor de beurs hebben dan een positieve uitwerking. Althans, dan denken de mensen die er verstand van zouden moeten hebben.

Welke aandelen ga je kopen?

Acht je de tijd rijp om in te stappen, dan is het nog de vraag welke aandelen je koopt. Er zijn meer vraagtekens dan zekerheden Wat gaan de vastgoedfondsen doen bijvoorbeeld? Gaan de mensen straks nog meer online doen? En wat zijn de gevolgen van de aandeelhouders van de luchtvaartmaatschappijen als de overheid een belangrijke rol gaat spelen? Het zijn allemaal vraagtekens die boven de markt hangen. Verstandig is om te kiezen voor de marktleiders, de grote jongens dus. Dan moet je denken aan Apple, Microsoft, Google, Amazon, Facebook, Unilever en McDonalds. Die vallen namelijk niet zo snel om.

Omschrijving


Freedom24 van Freedom Finance
Zelf beleggen en sparen
Wil je de vrijheid hebben om sparen te combineren met beleggen in de belangrijkste beurzen van Europa, Amerika en Azië? Met Freedom24 is het mogelijk om zowel aandelen te kopen en verkopen. Je kan je onbelegde saldo ook sparen met hoge spaarrente tot wel 6,41%! Er is geen minimum storting. Ontdek de vrijheid. Open nu gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Freestoxx
Zelf beleggen
Met broker Freestoxx kan je gratis beleggen in Amerikaanse Aandelen: kies aandelen uit de NYSE en NASDAQ en betaal € 0,- commissie. Ook betaal je geen wisselkoerskosten, inactiviteitskosten of maandelijkse kosten. Dat maakt beleggen wel héél interessant.
Probeer het nu gratis & vrijblijvend met een Demo account >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

eToro: Aandelen kopen zonder commissie
Zelf beleggen
eToro is populaire broker voor het kopen van aandelen. Al vanaf € 45,- kan je starten met handelen.Starten met Aandelen: Betaal geen commissie of beheerkosten!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Met beleggen loopt je vermogen risico. Er zijn andere kosten van toepassing.

Scalable Capital
Zelf beleggen
Met broker Scalable Capital kan je commissievrij beleggen in 7500 Aandelen en ETF. Onbelegde inleg levert je zelfs 2,3% spaarrente op! Een mooie combinatie van beleggen en sparen.
Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Easybroker
Easybroker maakt beleggen makkelijk en begrijpbaar voor iedereen. Met lage tarieven. Je betaalt geen beheerskosten!Open gratis een rekening en start met beleggen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Centraal Beheer
Laten beleggen
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang tot € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Zelf indexbeleggen met Brand New Day
Brand New Day: Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Werk aan jouw buffer voor later door te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je gewenste modelportefeuille en beleg zonder omkijken tegen zeer lage kosten.Open nu gratis een beleggersrekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

DEGIRO
Zelf beleggen
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en ook goedkoop beleggen in de DEGIRO kernselectie is mogelijk.
Start nu met voordelig beleggen! Open gratis een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Lynx
Start met zelf beleggen bij Lynx: goedkoop, gebruiksbruiksvriendelijk platform met zeer ruime handelsmogelijkheden Vraag Gratis informatiepakket aan en ontvang het e-book "Succesvol beleggen met opties"
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Vond je dit nuttig?

Plaats een reactie